Psiha

Psiha

Veličina je bitna?

Nedavno istraživanje ispitalo je 300 žena koliko je veličina penisa bitna. Rezultati objavljeni u “The Journal of Sexual Medicine” otkrivaju da trećina ispitanica misli da to nije istina i tvrde da su doživjele vaginalne orgazme češće s partnerima koji imaju manji spolni organ.

Svoje istraživanje predstavio je i časopis “Men’s Health”, koji su isto pitanje postavili 3.000 žena, od kojih čak 60 posto tvrdi da veličina za savršen doživljaj nije bitna, a sedam posto žena nije zadovoljno veličinom penisa svog partnera.

Često se muškarci vole hvaliti duljinom svog penisa, a zapravo je njegova širina važnija za ženino zadovoljstvo. Ženska osjetljiva genitalna tkiva smještena su oko ulaza u vaginu, to su klitoris i mokraćni kanal. Čak je ženina G-točka smještena nekoliko centimetara od otvora vagine. Što je veći pritisak na ove strukture, veći je njen užitak. S druge strane, dugačak penis može dodirivati vrat maternice, što uopće ne mora biti ugodno, a nekim je ženama i bolno.

Muškarcima se savjetuje da ne razmišljaju o veličini nego na koji način sve mogu zadovoljiti partnericu. Tajna leži u predigri, opuštenosti i velikodušnosti.

Uvijek treba imati na umu da je mozak naš najveći seksualni organ.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo