Psiha

Psiha

Zašto žene glume orgazam?

Ovog trenutka kada čitate ovaj tekst, deseci milijuna parova širom zemaljske kugle vode ljubav i određeni postotak osoba koji je uključen u tu aktivnost – glumi orgazam.

I dok su u svojem “glumačkom”, umjesto u orgazmičkom zanosu, razmišljaju o tome kako bi bilo lijepo da ovo nije gluma i kako bi sve bilo bolje da su doživjeli pravi orgazam.

Pravi ili krivi “klik”

Glumljenje orgazma najčešće je “ženska” specijalnost pa ćemo se zadržati upravo na tome. Na žalost, većina seksualno aktivnih žena barem je jednom odglumila orgazam, dok je nekima glumljenje postalo uobičajeno oruđe, koje je učinkovito, ali niti malo zadovoljavajuće.

No, zašto to rade? Poznato je da žene mnogo teže postižu orgazam tijekom seksa, zbog čega pribjegavaju glumi. Naime, G-točka jest vrlo važna, no većina žena treba direktnu stimulaciju klitorisa kako bi postigle orgazam, a svi znamo da brojne poze ne omogućavaju direktnu stimulaciju klitorisa, što im onemogućuje postizanje orgazma.

Naravno, sve to se može vrlo lako riješiti promjenom poze koja ženi bolje odgovara, no nekim je ženama zbog određene situacije lakše odglumiti orgazam, nego se i dalje “mučiti”.

Kao što je poznato, orgazam se događa u glavi i ako jednostavno žena nije raspoložena za seks, a ipak želi udovoljiti svojem “željnom” partneru ili ako se ženi za vrijeme seksa dogodi određen “klik” u glavi zbog čega se jednostavno ne može više opustiti i uživjeti u seksualni čin, tada se glumljenje orgazma čini kao laki izlaz.

Najjednostavnije je odglumiti

Poznata seksologinja Dr. Pam Spurr objašnjava da žene imaju malo samopouzdanja i samopoštovanja, vjerojatno se neće osjećati dovoljno vrijednima da zatraže od svojeg partnera da ih zadovolji, odnosno zatražiti od partnera da zajedno istraže što ih može dovesti do orgazma. Misle da bi to jednostavno bilo previše muke za njihove partnere i/ili osjećaju sram te zbog toga ne žele zatražiti ništa od svojeg partnera.

Također, mnoge žene misle da nešto nije u redu s njima, pa im je svim tim poteškoćama, kompleksima i negativnim osjećajima, najjednostavnije odglumiti orgazam i na taj način dati znak svojem partneru da može i svoj dio privesti – kraju.

Problem je u glumi

Najveći problem u glumljenju orgazma je taj što svaki puta propuštamo onaj pravi orgazam, za kojim svi žudimo. S tim glumljenjem ne štetimo samo sebi, nego na kraju i partneru koji živi u uvjerenju da vas uspijeva zadovoljiti, a ako dulje “gluma” zareda i potraje, to se može pretvoriti u začarani krug iz kojeg je teško izaći. Naime, ako vaš partner misli da vas sa svojom seksualnom tehnikom zadovoljava, on će ju i dalje koristiti, što će vas i dalje ostaviti nezadovoljenima.

Možda o tome niti jedna žena ne razmišlja prvi puta kada odglumi orgazam, no kada se to počne ponavljati, tada bi se definitivno trebala zapitati, čini li ona sebi, ali i svojem partneru “medvjeđu uslugu”?

Dr. Pam Spurr istaknula je top pet razloga zbog čega žene glume orgazam:

1. Da se njihov partner ne uzruja

Žalosna je činjenica da oko 47 posto žena glumi orgazam kako ne bi povrijedile osjećaje svojeg partnera. Ne žele da se njihov partner osjeća nesposobno jer ih ne može zadovoljiti, pa radije glume orgazam i ostaju nezadovoljene.

2. Žele da što prije svrši

Ovo je drugi najpopularniji odgovor žena i njega je reklo 18 posto, a razlog je da ga ohrabre da svrši. Razlozi su različiti od toga da seks traje predugo, umorne su, osjećaju neugodu, nešto ih boli ili jednostavno ne mogu postići pravi orgazam te potaknu partnera da – svrši već jednom.

3. Boje se da im treba predugo da postignu orgazam

Čak 14 posto žena brine se da im treba predugo da postignu pravi orgazam pa su radije spremne odglumiti orgazam nego se s partnerom potruditi da dožive pravi orgazam.

4. Dosadno im je

Na žalost, 13 posto žena reklo je da glumi orgazam jer im je dosadno, uopće nisu stimulirane niti uzbuđene od strane partnera. Glume orgazam kada su s partnerom koji ih opće ne uzbuđuje ili nema pojma što čini u krevetu pa je tako jednostavnije.

5. Srame se ako ne postignu orgazam

Oko osam posto žena reklo je da se osjećaju loše ako ne mogu postignuti orgazam pa kako bi izbjegle suvišna pitanja od strane partnera, najlakši izlaz im je gluma.

Budite pametne i sebične

Vjerujemo da bi svaka žena odmah pristala da glumu zamjeni pravim veličanstvenim orgazmom. Ali kako? Prvi korak u rješavanju problema je da priznate da imate problem.

Dr. Spurr predlaže da možda nije najbolje rješenje da kažete svojem partneru kako često ili već dugo glumite orgazme (ponekad potpuna iskrenost nije prva stvar koju trebate reći) možete vrlo lako to riješiti zaobilaznim putem, nešto blažim, ali ništa manje iskrenim.

Recite mu da ste u posljednje vrijeme pod jakim stresom, da ste umorni i da se teže seksualno uzbudite te vrlo teško postižete orgazam. “Voljela bi kad bismo probali….(X,Y,Z), mislim da bi mi to pomoglo.” Ovakav pristup trebao bi vam dati dozu razumijevanja od vašeg partnera i dobru podlogu da probate nešto novo i drugačije. Osim toga, stres i umor možete upotrijebiti i za adut da vam zbog toga treba dulje da postignete orgazam.

Ne moramo vam objašnjavati moć predigre, isprobavanja poza i tako dalje, ali ako zaista imate problem s postizanjem orgazma s partnerom, imate li isti problem prilikom samozadovoljavanja? Ako ne znate, obavezno probajte. Ako treba, kupite vibrator ili neko drugo seksualno pomagalo i isprobajte što vam odgovara.

I na kraju – budite sebične! Možda će ovo zvučati grubo, ali ako glumite orgazam kako se on ne bi osjećao loše, razmislite što to radi vašem seksualnom samopouzdanju i koliko ste frustrirane. Uzmite sve što vam je spreman dati i više. U vođenju ljubavi treba postojati davanje i primanje, ali isto kao i na ostatku života i veze i na tome treba raditi.

Želimo vam mnogo pravih i veličanstvenih orgazma!

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo