Psiha

Psiha

Ženu najbolje poznaje žena!

Imate penis, uvijek dobrodošle prste i razne igračke po sex shopovima, ali vam i dalje nije jasno zašto su ženama baš usta toliko intrigantna? Dožive li tako žene uistinu najjače orgazme? Ili zato što na taj način pokazujete ženi da ste brižan ljubavnik?

Istina se krije negdje u kombinaciji svega ovoga a na vama je da je otkrijete i omogućite svojoj partnerici užitke kakve je priželjkivala cijeloga života.

Za razliku od muškaraca, žene do orgazma ne mogu stići za nekoliko sekundi. Muškarcu kojemu je stalo do njegove partnerice, njezino zadovoljstvo trebalo bi biti ispred vlastitoga a to zahtijeva malo planiranja i vještine. No, sve se može naučiti i usavršavati.

Jedan od mitova kojega se muškarci plaše je onaj o smrdljivoj i sluzavoj vagini. No, ukoliko svoju partnericu zaista želite, vidjet ćete da su žene mekane, tople, baršunaste i mirišljave! Higijena je naravno bitna za oba partnera. Ženina zato što dosta ljubavnika ne voli, recimo to ljepše, miris partneričine vagine. A muškarčeva zato što će partnericu dodirivati prstima, nosom i bradom po nježnom intimnom području. Stoga podrežite nokte, operite ruke i podšišajte bradu kako ne bi iritirala iznimno osjetljivo ženino područje. Zgodna opcija je također zajedničko tuširanje u smislu pranja, ali i napaljivanja.

Muškarci često misle da su vješti u oralnom zadovoljavanju partnerice,
no čini se da većina zapravo pojma nema o tome što se zbiva tamo dolje!

Počnite sasvim lagano. Prelazite nježno ustima i rukama preko cijelog ženina tijela postupno je zagrijavajući. Kada je već dobro uzbuđena, što ćete iščitati iz težeg disanja i nesvjesnog uvijanja, krenite južno! Oralno zadovoljiti ženu ne znači jezikom palacati po njezinom klitorisu bez plana i programa. Ako je prije toga na druge načine dodatno uzbuđena, žena može i tako svršiti, ali ako želite isprobati pravu stvar, onda pokušajte malo drukčije.

Osim klitorisa, postoje i drugi intimni dijelovi koji su izrazito osjetljivi ako ih se stimulira na pravi način. Imajte na umu da je svaka žena različita, ali sklopovi živaca ipak se nalaze na točno određenim mjestima. Izrazito su osjetljive ženske prepone – priuštite im sočne puse i lizuckanja koja otprilike prate rub gaćica. Osjetljivost je tu ponekad tolika da je područje škakljivo, ali ne odustajte. Izrazito su osjetljive unutrašnje strane velikih stidnih usana, a kada tamo prolazite jezikom, istovremeno možete bočno stimulirati klitoris. Neke žene vole da im nosom lagano potiskujete Venerin brežuljak dok jezikom obrađujete druge dijelove. Zapravo, ne možete baš puno pogriješiti, pogotovo ako pratite partneričine reakcije – sve možete lagano liznuti, poljubiti, uzeti u usta (na primjer, cijelu veliku stidnu usnu). Nemojte ipak pretjerivati s ovim okolišanjem. Tu i tamo probajte lagano opuštenim jezikom prijeći preko klitorisa, pa ako partnerica glasno uzdahne i izvije se, došlo je vrijeme za konkretnije stvari.

Kada se umorite, što se svima događa, smijete si pomoći prstima, nosom ili bradom. Većini žena za vrijeme oralnog zadovoljavanja odgovara i prst ili dva u vagini. To će vam ne samo omogućiti kratak predah, nego ćete pojačavati njezino uzbuđenje, jer će još brže htjeti opet osjetiti vaš jezik na svom međunožju.

Osim lizanja unutarnje strane usana, ženama odgovara kada jezikom kružite oko cijelog područja malih usana, a ako možete dosegnuti, pokušajte jezikom ući bar malo u vaginu. Pokušajte prijeći jezikom cijelom dužinom ženina intimnog područja, a zatim se malo zaustaviti na klitorisu, palucajući lagano po njemu gore-dolje, lijevo-desno, pa malo u krug, pa opet malo cijelom dužinom… Raznovrsnost je itekako poželjna u seksu, ne zaboravite to!

Kada vagina vaše partnerice promijeni boju i uslijed navale krvi lagano poljubičasti i nabubri, vrijeme je za izravnu stimulaciju klitorisa, i to u određenom ritmu. Isprobajte nekoliko načina i otkrijte na koji ona najbolje reagira. Vrh jezika neka vam bude tvrd i istom jačinom i ritmom palucajte lijevo-desno i gore-dolje sve do sretnog završetka. Također pokušajte upotrijebiti malo više površine jezika i prelaziti preko klitorisa naizmjence prednjom pa stražnjom stranom jezika. Nešto sporiji način, ali jednako efektan, uključuje razmicanje malih usmina i uvlačenje klitorisa u vaša usta te lagano cuclanje.

Raznovrsnost je itekako poželjna u seksu, ne zaboravite to!

U kombinaciji s ustima uvijek možete istovremeno koristiti prste, razne igračke ili mijenjati poze… Ne zaboravite da u slučaju oralnog zadovoljavanja žena brzina nije vrlina. Također, žene nisu muškarci. One ne funkcioniraju kao vi i trebat će im malo više vremena da se opuste i uzbude. Prizori lizanja koje gledate u pornićima i zemljotresni orgazmi u roku dvije minute jako su daleko od stvarnosti. Ali budite uporni i inventivni i žene će vam itekako znati zahvaliti na uloženom trudu!

B. Mrak

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo