Psiha

Psiha

Trik za smirivanje djeteta kojim se uvijek služe princ William i Kate

Photo: Press Association/PIXSELL

Izvesti malo dijete pred publiku može biti nezgodno – što ako se rasplače ili razbaca igračke po svima? Evo kako princ William i njegova supruga Kate rješavaju ovaj problem…

Njihova je tajna  –  sagni se i pogledaj dijete u oči

Kontakt očima je nevjerojatno jako sredstvo koje djeluje, tvrdi dr. Debi Gilboa, stručnjak za pitanja roditeljstva “Naša djeca nekako znaju da kada ih gledamo u oči imaju našu potpunu pažnju”

Ako se približite djetetu i pogledate ga direktno u oči pokazujete mu da obraćate pažnju na njega i to mu pomaže da ono vas bolje posluša. Dok je ovaj način komunikacije lagan i stvara određenu povezanost između roditelja i djeteta, omogućava im i nešto vrlo važno u toj situaciji a to je  – privatnost. 

Ovo je hrana koju Kate Middleton jede svaki dan

“Stvar je poštovanja dati djetetu priliku da objasni zašto se osjeća loše i opomenuti ga tako da nitko ne čuje.”, smatra Gilboa

Ovo će ponašanje spriječiti i da se roditelj osjeća poniženo pred publikom, a svi znamo da postoje situacije kada želimo povisiti ton ili biti oštri, a ovako si dajemo priliku da dijete bolje razumijemo i pomognemo mu da se smiri. 

“Ako pažljivo promatrate dijete ponekad unaprijed možete prepoznati signale za uzbunu, u tim ih situacijama nemojte nagrađivati nego na njih obratite pažnju. “, zaključuje.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo