Psiha

Psiha

Kako razumjeti prevaru

Ako sagledate prevaru i osobu koja je sudjelovala racionalnije, možda dobijete odgovore na pitanje zašto je do prevare uopće došlo i tko je kriv. Ako uopće govorimo o krivici!

Je li ona znala da vi postojite

Postoje žene koje s namjerom razaraju obitelji, a postoje i žene koje nisu niti svjesne da su ljubavnice. Prije nego svu ljutnju obrušite na nju, provjerite je li uopće znala da postojite? Na ovaj naćin ćete lakše posložiti i ostatak slagalice.

I ona je prevarena

Sigurno ste više zabrinuti za svoje emotivno stanje, ali činjenica je da je vaš partner varao i jednu i drugu. Ne traži se od vas ženska solidarnost, ali morate znati da je vaš partner također uzrok, a ne samo treća osoba.

Ona nije kriva za probleme u vašoj vezi

Velik broj muškaraca u braku pobjegne u zagrljaj druge žene. To ga ne opravdava, ali opet dolazimo do zaključka da nije samo ona kriva.

Ne razmišljajte o zloj vještici

Žene se u tako bolnim situacijama često muče pitanjem što to ona ima da ja nemam, kako može biti tako zla, a to može dovesti do nove rijeke suza i ne donijeti nikakvo rješenje. Ako ju ne poznajete ili ne znate kakva je, možda bi vam u nekoj drugoj situaciji mogla biti najbolja prijateljica. Ako znate tko je, sigurno i znate da nije u svemu bolja od vas, provlačite je kroz usta ako vam je tako lakše, ali zapamtite da si tako ne pomažete već samo trošite silnu energiju na nekoga tko ju ne zaslužuje.

Oprostite

Kada prođe najgore i kada posložite sve kockice, vrijeme je da zaboravite na nju. Jednostavno oprostite i ostavite sve iza sebe. Za to je potrebno vremena, ali vam garantiramo da je vrijedno – osjećaj je božanstven! Sada ostaje samo još jedna stvar za napraviti, a to je oprostiti partneru. Ako još niste spremne, polako, doći će red i na to.

Nitko ne želi biti broj dva

Još nešto za podizanje samopouzdanja: vjerujte da niti jedna žena koja drži do sebe i ima samopouzdanja ne želi biti ljubavnica ili druga. Samo na trenutak pomislite kako bi se vi osječali u toj ulozi, odmah ćete biti bolje volje! Nitko ne želi biti taj koji je razorio brak – realno, to nije nikakvo postignuće.

 A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo