Psiha

Psiha

Koliko ste vi spremni potrošiti novca na putovanju?

Izdaci na putovanjima nisu problem za 43 posto ispitanika, koji ne prate točan iznos svoje potrošnje, dok je s druge strane 21 posto ispitanika spremno potrošiti do 3000 kuna.

Broj Hrvata koji planiraju provesti svoj ljetni odmor u Hrvatskoj narastao je u odnosu na svibanj 2014. s 51posto na 56, pokazalo je novo istraživanje MasterIndex pri MasterCardu. Većina Hrvata odmor će provesti u vlastitom smještaju ili kod prijatelja (52 posto) dok će 40 posto ispitanika platiti privatni smještaj.

Dvaput češće putuju iz razonode nego zbog posla. Dvije trećine svih putovanja su putovanja unutar Hrvatske (putovanja iz razonode i poslovna putovanja). Putovanja izvan Eurozone nisu česta (14 posto), pogotovo ne u svjetski poznate destinacije.

Izdaci na putovanjima nisu problem za 43 posto ispitanika, koji ne prate točan iznos svoje potrošnje, dok je s druge strane 21 posto ispitanika spremno potrošiti do 3000 kuna. Devet posto je spremno potrošiti između 3001 i 5000 kuna, a kod osam posto ispitanika taj iznos prelazi 5000 kuna.

Ispitanici koji putuju otkrili su da preferiraju direktno kontaktirati (telefonski ili putem interneta) smještajne objekte u kojima namjeravaju odsjesti (36 posto), a 34 posto smještaj pronalazi putem putničkih agencija i internetskih stranica za rezervaciju smještaja.

Debitne i kreditne kartice omiljen su način plaćanja na benzinskim postajama (68 posto), u trgovinama obuće i odjeće (62 posto), ali i u trgovinama široke potrošnje (61posto).

M.B.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo