Psiha

Psiha

Što se događa našem tijelu tijekom seksa?

Seks mijenja osobu…makar na nekoliko minuta. Nije razlog samo vrtlog strasti već cijeli niz fizičkih promjena.

Seks nas povezuje sa partnerom i samim time je nešto posebno. No postoje “posebne” stvari koje se događaju u našem tijelu za vrijeme seksa, znate li koje?

Grudi su natekle

Pa ovo je i dobra vijest za pripadnice ljepšeg spola koje se ne mogu pohvaliti bujnim poprsjem. Kada ste uzbuđene, grudi će se povećati, ali ne za cijeli broj nego će vjerojatno biti “punije”.

Niste toliko gadljivi

Jedna je studija otkrila kako su nam stvari kojih se inače grozimo manje gadljive kada smo uzbuđeni. Dapače, one pojedincima postanu i jako privlačne. 

Pocrvenite

Jeste li primijetili naslove u magazinima koji govore o sjaju lica nakon seksa? Studije su pokazale kako se prilikom uzbuđenja užare obrazi i dekolte.

Čini vam se da morate na toalet

Je li vam se ikad dogodilo da u određenim pozama osjetite pritisak na mjehur? Bez panike to je normalno i događa se prilikom stimulacije G – točke.

Vagina se širi

Ako ste se pitali kako penis uopće može ući u vaginu, sada znate odgovor. Kada smo uzbuđeni, maternica se povlači gore a vagina širi.

Možete dobiti glavobolju

Seksualna aktivnost – posebice orgazam – može biti okidač glavobolje. Pritom možete osjetiti tupu bol u glavi i vratu koja se pojačava paralelno sa seksualnim uzbuđenje. Također, češće, možete osjetiti naglu, jaku glavobolju netom prije ili tijekom orgazma.

U prosjeku jedna od 100 osoba osjetit će seksualnu glavobolju u jednom trenutku svog života.

Ne osjećate bol

Postoje stvari i poze koje mogu izazvati bol, ali postoji razlog zašto ju ne osjećamo tijekom seksa. Studije pokazuju kako sama uzbuđenost povećava prag tolerancije na bol.

Što trebate znati o glavoboljama?

Mijenja se boja stidnih usana

Nije samo vagina ta koja se mijenja tijekom seksa, isto se događa i stidnim usnama, ali one mijenjaju boju. Ako niste rodile poprimiti će roskastu ili svjetlo crvenu boju. Ako jeste, onda možete primijetiti tamno crvenu boju.

A. A.

Foto: Shutterstock

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo