Što želite u 2015. godini? Bolji posao! - Ordinacija.hr
Psiha

Psiha

Što želite u 2015. godini? Bolji posao!

Za tekuću godinu 57 posto ispitanika nije donijelo niti jednu novogodišnju odluku jer smatraju da se odluke moraju donositi kroz cijelu godinu te ne vide smisao u donošenju odluka na određeni datum.

S posljednjim danom godine mnogi se nađu na raskrižju i odluče sljedeću godinu uvesti promjene u svoj život. Novogodišnje odluke neke ostavljaju ravnodušnima, jer ne vide smisao u njima, dok za druge one predstavljaju svjež početak, priliku za preokretom… U koju kategoriju spadate vi?

Kakve novogodišnje odluke donosimo i u kojoj ih se mjeri držimo, istražio je portal Moj Posao na više od 300 ispitanika. Za tekuću godinu 57 posto ispitanika nije donijelo niti jednu novogodišnju odluku jer smatraju da se odluke moraju donositi kroz cijelu godinu te ne vide smisao u donošenju odluka na određeni datum. Od ispitanika koji su donijeli odluku za 2014., njih tri četvrtine (73 posto), izjavilo je da je ta odluka bila vezana za posao i karijeru. Najviše ispitanika (60 posto) donijelo je odluku o pronalasku (boljeg) posla, dok ih je 17 posto odlučilo više zarađivati, a 13 posto ispitanika usmjerilo se na dodatnu edukaciju.

Ispitanici su se u najmanjoj mjeri odlučivali na promjenu vlastitog ponašanja (tri posto) i uspostavu novih poslovnih kontakata (dva posto).

Po pitanju ispunjenja odluka za 2014. godinu, 36 posto ispitanika ispunilo je poslovnu odluku, dok ih je 34 posto ispunilo svoju privatnu odluku. Žene u većoj mjeri ispunjavaju svoje novogodišnje odluke (39 posto) nego muškarci (25 posto).

Odluke za 2015. godinu: prvenstveno (bolji) posao, a zatim veća zarada

Malo više od polovice ispitanika namjerava donijeti novogodišnju odluku (56 posto), dok ih 23 posto nema tu namjeru, a 21 posto još ne zna. Žene (60 posto) u većoj mjeri nego muškarci (55 posto) planiraju donijeti novogodišnju odluku vezanu uz posao.

Od ispitanika koji će donijeti novogodišnju odluku vezanu uz profesionalni život, najviše će ih se odlučiti pronaći (bolji) posao (52 posto). Njihove se želje odnose na veću zaradu, ali i dodatnu edukaciju. 15 posto ispitanika, dok će ih se 12 posto odlučiti na dodatnu edukaciju.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo