Psiha

Psiha

Tijelo otkriva jeste li upoznali životnog partnera – tvrdi znanost

Shutterstock

Poznata priča o leptirićima u trbuhu koje donosi zaljubljenost možda i nije tako daleko od istine. Da ste pronašli pravu osobu ne otkriva samo srce već i tijelo!

Istraživanje sveučilišta Rutgers pokazuje kako ljubav utječe na ljudsko tijelo i kakve se kemijske reakcije odvijaju kada volimo u usporedbi s efektom korištenja droga. Poveznica je očita…

Motivirani ste

Je li vam poznat osjećaj da ste spremni osvojiti svijet kada ste uz partnera ili vam crpi energiju i zbog njega osjećate iscrpljenost? Prava ljubav će vas inspirirati, motivirati i potaknuti da postanete najbolja verzija sebe. 

Želite li savršenu stražnjicu odaberite ove aktivnosti!

Ne osjećate bol

Ako osjećate bol koja nestaje čim pomislite na partnera, to je jasan znak da on na vas utječe u pozitivnom smislu. Olakšanje je često posljedica euforije koju osjećate kada mislite na partnera koji u toj situaciji djeluje poput prirodnog lijeka protiv bolova

Opušteni ste

Svi se možemo složiti da svaka veza zahtjeva trud, ali kada upoznate pravu osobu, sve sjedne na svoje mjesto i ne osjećate da se morate truditi da bi veza bila uspješna. To stvara osjećaj ugode i opuštenosti. 

Tek kad završi faza “medenog mjeseca” u braku – postajemo sretni?!

Seksualno ste uzbuđeni

Seks je važan aspekt svake veze, a ako pri samoj pomisli na partnera osjećate uzbuđenje, vaše ga tijelo odobrava. 

Vlada optimizam

Ako je vaš partner prava osoba za vas, na budućnost ćete gledati optimistično i zajedno planirati kako bi ona mogla izgledati. Entuzijazam i sreća su ono što čovjek osjeća kada je u pravoj vezi. 

Crvene vam obrazi 

Ako osjećate uzbuđenje pri pomisli na susret s partnerom, možete osjetiti simptome koje su slični anksioznosti poput ubrzanog rada srca, znojenja, rumenih obraza i znojenja. 

U par koraka napravite ljekovito ulje lavande

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo