Shutterstock

Karizmatične osobe su pojedinci koje lako zamjećujemo. Oni naprosto zrače i privlače gdje god da se zateknu.

Njih je lako uočiti u skupini, oni su naprosto drukčiji od drugih. U čemu se krije njihova karizma?

1. Drukčiji su od većine

U današnje vrijeme većina teži pripadati unaprijed zadanim okvirima. Način na koji se oblačimo, što jedemo i gdje izlazimo unaprijed je definiran i kao takav nas stavlja u neki okvir prihvaćenosti ili ne prihvaćenosti. Imati osobnost u odijevanju, gestikulaciji ako je van zadanih okvira može u nekom trenutku postati meta interesa drugih.

Ovisni ste o čokoladi? Možda vam nedostaje ljubavi i pažnje…

2. Osobe koje krasi samopouzdanje

To su hrabri pojedinci koji se znaju nositi s izazovima vremena. Ne čekaju pomoć drugih, oslanjaju se na sebe, svijeni su u svakom trenutku svojih mogućnosti i ograničenja.

Nesigurnost i strah za njih su nepoznati pojmovi, a za sebe će izjaviti da ponekad idu glavom kroz zid noseći srce na dlanu.

3. Dobri su govornici

Njihove priče bilo sporedne ili glavne obiluju mnoštvom zanimljivih detalja. Imaju smisla na humorističan i osebujan način pretočiti nevažni sadržaj u zanimljivu i poticajnu priču.

Sve faze oporavka: Kako emocionalno ozdraviti nakon razvoda?

Skloni su na vlastiti račun ismijati svoje nedostatke ili neki od propusta. S njima niti jedna kava nije dosadna, vole druženja i često su pokretači brojanih aktivnosti.

Prirodni pripravak od jabučnog octa, meda i češnjaka za jak imunitet

4. Aktivno slušaju druge

Oni uistinu znaju aktivno slušati druge kada je to potrebno. Ako prolazite neku od životnih kriza razgovor s karizmatičnim osobama može biti ljekovit. Oni su u stanju bez suvišnih pitanja dopustiti da ispričate svoju životnu priču, u stanju su dati savjet ako ga tražite, ali isto tako pružiti utjehu i pomoć ako procijene da je trebate. Otvoreni su i autentični u komunikaciji.

Ovo rade parovi koji ne odustaju jedno od drugoga

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo