S obzirom da je lice najizloženiji dio tijela, tijekom zimskih mjeseci potrebno ga je pravovaljano i na vrijeme pripremiti za nadolazeće sunčane dane.

Naše lice zimi trpi veoma niske temperature od kojih se ne može zaštititi, stoga po zimi koristimo masnije kreme koje nažalost uzrokuju začepljenost pora i stvaranje odumrlih stanica kože koje moramo ukloniti. Ono što možemo učiniti sami kod kuće je peeling lica koji će odčepiti pore na način da skine površinski sloj kože.

Kako napraviti peeling?

Osobno, nekako najviše vjerujem domaćem medu i maslinovom ulju (pomiješate jednu žličicu meda, pola žličice kukuruzne krupice i nekoliko kapi maslinovog ulja). To je provjereni recept naših baka. Međutim, u današnje vrijeme onečišćenja zraka i stresnog načina živote to nije dovoljno. Možda tek za povremenu brzinsku njegu. Ako potražite pomoć stručnjaka u kozmetičkim salonima, uz peeling i klasično čišćenje lica preporučuje se napraviti tretman mikrodermoabrazije s kojim će se skinuti površinski sloj kože te će se koža obnoviti i biti zaglađenija, bez mitesera i mekša na dodir.

Uz mikrodermoabraziju lica postoje i tretmani koji su veoma slični mikrodermoabraziji, izvode se s drugim aparatima, poput Face Up-a i dobri su zbog toga što skidaju površinski sloj kože ali posjeduju patentirani mikropulsirajući rotacijski držač glave koji istovremeno radi abraziju i masažu.

S obzirom da se ovim tretmanima skida površinski sloj kože, ne preporučuje ih se raditi tijekom ljetnih mjeseci. Stoga je proljeće idealno vrijeme za pripremu kože lica. Svoje klijente uistinu volim savjetovati i primijeniti određeni tretman ovisno o tipu kože. Naravno, ako je koža tanka, suha i ne podnosi agresivnije tretmane, ne koristim najsnažniji nastavak na aparatu. Koristim nastavak nanježnije podloge i na taj način skidam samo površinu i koža počinje disati, a pritom je nimalo dodatno ne isušujem. Ako je koža masna, pore široke, sive boje, najjači nastavak skinut će sve nečistoće koje takva koža zadržava na sebi. Sa sivom bojom tena, posebnih problema imaju pušači. Stoga je vrlo važno uvijek prije tretmana ove vrste pregledati kožu klijenta i nakon toga odabrati najbolje. Volim da moji klijenti dobivaju samo najbolje i na taj način uživaju gledajući svoju kožu.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo