Kolumnisti i blogeri: Na beauty tretmanu

Tretman uz koji će vaše ruke i nokti zablistati!

Ruke, kao i oči odražavaju osobnost, sredstvo su neverbalne komunikacije i izražavanja stava. Kod manikure možemo razlikovati klasičnu manikuru ili spa manikuru.

Spa manikura je kozmetički tretman u kojem se koriste specijalni alati, kreme, ulja, parafin i masaža kako bi naše ruke i nokti bili zdravi, te kako bi dobro izgledali. Manikura će poboljšati teksturu i zdravlje naših ruku i noktiju te će im ujedno dati lijep i poliran izgled. Prije same manikure prikladno je oprati ruke. S obzirom da je manikura većinom cijenom vrlo prihvatljiv tretman, svaka pa čak i mala investicija učinit će nas sretnim.

Od manikure možemo očekivati:

  • Čiste i lijepo oblikovanje nokte

  • Lijepu i uredno poguranu i odstranjenu kožicu

  • Nahranjena ispucana koža oko noktiju

  • Masažu ruku kako bi potaknuli protok limfe i cirkulaciju

  • Korištenje raznih krema, ulja, pilinga i parafina kako bi se poboljšala tekstura noktiju i kože naših ruku.

Egipatska depilacija, ona voskom ili britvica? Evo koju odabrati i zašto

Zašto baš spa manikura

Klasična manikura  sastoji se od kupke koja će omekšati kožicu oko noktiju, piling koji otklanja odumrle stanice kože, obrade nokta i kožice oko noktiju po želji klijenta te laganu masažu kako bi potaknuli cirkulaciju te lakiranje po želji. Ova vrsta manikure je idealna za ljude koji su u žurbi i moraju se posvetiti svojim rukama, no nemaju puno vremena. Ovakva vrsta manikure gotova je za otprilike 30 minuta. Osvježiti će vaš izgled ruku i noktiju, osjećati ćete se svježe zbog toga što ste si priuštili njegu kože. Spa manikura zapravo je vrlo slična običnoj manikuri, međutim u ovoj vrsti manikure dodaje se još i parafinska kupka. Parafin je dobar za našu kožu, ima vrlo umirujući terapijski efekt koji se koristi za opuštanje mišića. Parafin također pojačava mikrocirkulaciju u koži, hidratizira je na način da izvlači vlagu iz donjih slojeva kože te tvori masku na koži bez pristupa zraka i vlage koja stvara idealno okruženje za bolji prodor nanesenoga proizvoda kako bi dobili hidratiziranu kožu.

Priprema lica za sunčane dane

Dodatni savjeti

Nije na odmet spomenuti da ukoliko imate bilo kakve otvorene rane na koži, preporučujemo vam izbjegavanje manikure. Koža je naš najveći organ i trebamo se brinuti o njoj. Hidratacija kože može se raditi na razne načine, međutim stručne osobe će znati prepoznati kakva je koža u dubljim slojevima te vam na taj način pomoći u tome da izgledate lijepo i njegovano. Nažalost, ruke mnogi od nas zaboravljamo. Uređujemo ih samo za proslave, a to nije dovoljno. Manikura ruku može se raditi svaka dva tjedna, a ukoliko imate problema sa povećanom kožicom oko noktiju ili suhom i ispucalom kožom, preporučuje se raditit manikuru čak svaki tjedan. Ponekad u nedostatku vremena možete i sami napraviti manikuru ukoliko ste spretni sa alatima kao što su: pogurivač kožice koji možete kupiti u bilo kojoj drogeriji, lagana rašpica za nokte, škarice te kvalitetan lak za nokte. Najveći problem žene imaju prilikom lakiranja noktiju onom rukom kojom ne pišete. Nažalost, samo vježbom možemo doći do savršenstva i savršeno nalakiranih noktiju.

Preporučujem i ženama i muškarcima (da, i muškarci moraju imati uredne ruke i nokte) da si priuštite jedan tretman spa manikure i opustite se, ispraznite misli i njegujte ruke jer su one kao i lice najjače izložen dio tijela.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo