Ponekad mi se čine da živimo u vremenu koje ne dopušta da budemo uistinu ono što jesmo.

Društvene mreže preplavljene su blještavilom i lažnim glamurom. Mjesta za tužne trenutke nema. Teški trenuci se ne dijele, oni se čuvaju daleko od očiju javnosti, a ako ih pokažete razotkrili ste svoju krhkost i niste više zanimljivi. Nije li to tužna istina pred kojom skrivamo vlastiti pogled.

Šarmantni, slatkorječivi, ali nesigurni… Tko su moderni ‘ženskaroši’?

Život je pun nepredvidljivih situacija

Nisam od onih osoba koje će zagovarati ideju da svaki dan treba okupati osmjehom skrivajući tugu ispod sunčanih naočala.

Život nije bajkovit, težak je, pun je nepredvidljivih situacija, uspona i padova. Nitko od nas ne može sa sigurnošću tvrditi što ga očekuje sutra.

Prirodno je i normalno da imamo dobre i loše dane, radost zamjenjuje tuga, radosni trenuci se isprepleću a tužnima.

Otkrivamo 4 tajne karizmatičnih osoba

Mogu li tužni trenuci biti naše zlatne prilike? 

Prihvatite činjenicu da imate pravo na dobre i loše trenutke. Kao što prihvaćate dobre dane pomirite se s činjenicom da su loši dani neizbježni.

Tužni trenuci su nam ponekada dani da bi usporili, biti sam sa sobom i svojom boli ili tugom prilika je da se na trenutak odvojimo od vanjskog svijeta i budemo sami sa sobom.

Loše raspoloženje daje mogućnost za izvođenje nekih davno zaboravljenih aktivnosti. Kada smo loše raspoloženi često se povlačimo u samoću. Knjiga, dobar film, glazba samo su neke od aktivnosti koje nas mogu smiriti i obnoviti snagu za neke nove aktivnosti. Veliki umjetnici su stvarali najbolja djela u trenucima tmurnog i lošeg raspoloženja.

Sve faze oporavka: Kako emocionalno ozdraviti nakon razvoda?

Prigrlite svoje tužne trenutke. Ako se povremeno osjećate tužno prihvatite novonastalo raspoloženje, pokušajte imenovati svoje emocije, nemojte presuđivati. Važno je samo što činite u takvim trenucima. Dopustite svojim emocijama da se odraze na vašem pogledu, u vašem glasu i očima.

I ne zaboravite tužni trenuci su nam dani s razlog, to je jedan od načina kojima nam priroda šalje poruku da usporimo i razmislimo o sebi i drugima.   

Ovo rade parovi koji ne odustaju jedno od drugoga

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo