Novosti

1. regionalna konferencija “Budućnost je sada” spaja zdravstvo, farmaceutiku i IT

U zagrebačkom Hypo centru 15. travnja više od 400 stručnjaka sudjelovat će na konferenciji koju organiziraju Večernji list, portal Ordinacija.hr i HIT konferencija.

O novim trendovima u medicini, spajanju zdravstva, farmaceutike i IT sfere te o efikasnijoj razmjeni podataka između liječnika i pacijenta raspravljat će se na I. regionalnoj konferenciji digitalne medicine pod nazivom “Budućnost je sada”.

U zagrebačkom Hypo centru 15. travnja više od 400 stručnjaka sudjelovat će na konferenciji koju organiziraju Večernji list, portal Ordinacija.hr i HIT konferencija.

Cilj nam je potaknuti i ubrzati procese koji korištenjem IT-a daju bolju kvalitetu zdravstvene skrbi za pacijente te bismo uspjehom smatrali početak konkretne suradnje između IT i farmaceutskih kompanija – objasnio je Mladen Kovaček iz HIT konferencije koji je s Irinom Čulinović iz Večernjeg lista osmislio koncept događanja.

Ovi idejni začetnici projekta već su prošle godine organizirali panel o konceptu povećane dostupnosti podataka (Big Data) u zdravstvu. Rasprava na Weekend Media Festivala u Rovinju bila je iznimno dobro posjećena, te je konferencija zapravo nastavak panela.

– Konferencija je ipak specijaliziranija te je namijenjena zdravstvenim i IT tvrtkama, zdravstvenoj administraciji, liječnicima i start-upovima vezanim za zdravstvo. Osmišljena je kako bi potaknula dijalog među njima te joj je cilj potaknuti procese koji olakšavaju interakciju između liječnika i pacijenta te omogućavaju bolju zdravstvenu skrb za pacijenta uz isti utrošak vremena zdravstvenog osoblja, ali i novaca – rekao je Kovaček.

Objasnio kako su predavači na konferenciji globalni i regionalni menadžeri svjetski poznatih kompanija iz IT-a i farmaceutike. Također, tu su i vodeći ljudi Ministarstva zdravlja koje je pokrovitelj konferencije i HZZO-a.

Na konferenciji će sudjelovati i liječnici iz Hrvatske i Slovenije koji su upućeni u proces digitalizacije zdravstva. Konferenciju podržava i i Agencija za investicije i konkurentnost (AIK) koji kao promotor investicija i konkurentnosti podržava konferenciju zbog inovativnosti tema kojima se bavi. Kako kažu, tema digitalizacije je iznimno važna kod razvoja poslovanja i internacionalizacije, pa tako i kada je riječ o sektoru zdravstva i farmaceutike.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo