Novosti

17. humanitarna akcija Terry Fox Run u Hrvatskoj

Humanitarna akcija Terry Fox Run ove će se godine održati po 36. put u svijetu i 17. u Hrvatskoj, a organiziraju je Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, agencija MPG, Zagrebački holding, hotel Esplanade Zagreb, agencija Media Val.

Humanitarna trka će se održati 25. rujna na Jarunu, a cjelokupan iznos prikupljen u okviru ovogodišnjeg izdanja akcije bit će doniran Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka.

Trci će prethoditi humanitarna prodaja majica s vizualima akcije, u subotu 17. rujna, ispred kafića Charlie, Gajeva ulica 4, Zagreb, a organizatorima će se pridružiti i osobe iz javnog života.

Humanitarna trka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade“. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u preko 60 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo