Novosti

Advent u Zagrebu: Besplatni koncerti na platou Gradec

Zimi uglavnom pust, zagrebački Gornji grad konačno je dobio zimski festival pop kulture – Gričevanje – uz koji će svi zainteresirani lakše prebroditi zimu i vraćati se kući zauvijek začarani.

Odlična zabava, topla jela iz vještičjih kazana te raznorazna hladna i topla pića, zasigurno će namamiti Zagrepčane na nešto višu nadmorsku visinu platoa Gradec. Tri tjedna u prosincu, od 9. prosinca pa sve do Nove godine, Gornji grad će oživjeti uz glazbu, performanse, male suvremene autorske obrte, zabave pod maskama i vražji dobre tulume pod kupolama i na otvorenom.

kBolesna braća sutra otvaraju Gričevanje

Koncertni dio Gričevanja otvaraju u petak 9. prosinca Bolesna braća, koji u velikom stilu uz svoj prateći bend dolaze na plato Gradec žešći nego ikada. Cilj im je svima priuštiti “degutantnu zabavu za djecu i odrasle“. Kako to izgleda kad “stari reperi izađu van“, 100 godina nakon što je Zagorka napisala “Gričku vješticu“ i godinu dana otkako je svjetla noći prvi put ugledao njihov posljednji album “Veliki umovi 21. stoljeća“, vidjet će koji tog dana dođu “po utjehu kod Đurđe“ na koju vas pozivaju Baby Dooks i Bizzo u vještičjem izdanju.

Koncerti Elementala 15.12. i Pips, Chips & Videoclips 21.12.

Velika zvijezda prvog Gričevanja je svakako Elemental, jedna od naših najsvestranijih grupa koja izvrsno čarobira u više glazbenih žanrova. Remi iz Elementala najavljuje njihov nastup 15. prosinca i rekla da će svima koji dođu pružiti odličan provod. “Drago nam je da se održava ovaj festival i to na ovom prostoru Gradeca. To je odličan primjer da se koncerti mogu organizirati na još niz gradskih lokacija na kojima se inače ne odvijaju,“ rekla je Remi. Elemental je specifičan po svojim britkim tekstovima i live instrumentalnim podlogama koje zajedno čine magičan zvuk. Svoju glazbu smatraju umjetničkim izričajem, a njihov iskren i nepatvoren stav prepoznaje publika u cijeloj regiji. Glazbu, stihove i aranžmane stvaraju sami i tijekom godina su se dokazali kao vrsni glazbeni autori i izvođači.

kPips, Chips & Videoclips publiku na Gradecu začarat će na koncertu 21. prosinca. Pipsi su već godinama su jedinstvena pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni koja mnoge zbunjuje – istovremeno stilski raznovrsni u rasponu od kabaretskog popa do žestokog punka, tematski su provokativni i vizualno atraktivni. Trebalo je vremena da se publika navikne na eklektičan autorski stil benda, karakterističan većini kvalitetne pop glazbe devedesetih. Širok raspon utjecaja Pips, Chips & Videoclips nikada nisu skrivali, i ta je karakteristika, uz specifičnu Ripperovu poetiku, do danas ključna u prepoznavanju vrijednosti benda.

Pozivamo vas na svaki od ova tri koncerta i jamčimo izvrsnu zabavu i razgibavanje u hladnim prosinačkim večerima… Uz Bolesnu braću, Elemental i Pipse na Gričevanju nastupaju još i Kawasaki 3P i Brkovi!

Napomena: Ulaz na sve koncerte je besplatan a svi počinju u 20 sati!

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo