Novosti

Akademija zdravog kuhanja – vege, ukusno, jednostavno!

Na ovotjednoj su radionici Akademije zdravog kuhanja koju organiziraju portal Ordinacija.hr, Centar za kulturu prehrane i Interspar Hrvatska, polaznici su mogli naučiti sve o pripremi vege burgera, paštete od oraha, čokoladnih energetskih kuglica i mnogih drugih specijaliteta vegetarijanske kuhinje.

Sve smo više zasuti raznim savjetima o tome što to znači zdravo jesti pa se mnogima čini da se moraju odreći delicija koje vole, a često misle i da je vegetarijanska prehrana jednolična i komplicirana.

Trideset sam godina kuhala kao i većina drugih ljudi u Hrvatskoj, ali onda sam ovog ljeta zbog zdravstvenih problema odlučila probati nešto novo i iznimno sam zadovoljna rezultatima”, kazala je Irena Gelo, jedna od polaznica radionica, koja je sudjelovala u izradi vege quichea od krumpira nadjevenog smjesom vege gyrosa, tofua, češnjaka, maslinova ulja, brokule…

Ipak, osim same želje za promjenom prehrane, polaznike na Akademiju zdravog kuhanja ponajprije privlači druženje i učenje u dobrom društvu, gdje su i ovaj put zajednički uz pomoć voditeljice Vedrane Varge kuhali i kušali jela koja se jednostavno svladaju i brzo naprave.

Radionice u suradnji s Intersparom održavaju se ponedjeljkom i srijedom od 18 do 20 sati u Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb. Uključuju pripremu hrane, praktičnu primjenu znanja s predavanja i diskusiju, a najbolji dio je taj da sve što skuhate – pojedete.

Raspored radionica

Zdravo, brzo, vege! – 7. 12. / 9. 12. / 14. 12. / 16. 12. 2015.

Bez glutena i laktoze, molim! – 18. 1. / 20. 1. / 25. 1. / 27. 1. 2016.

Prezimi zdravo i vitko! – 1. 2. / 3. 2. / 8. 2. / 10. 2. 2016.

Cijena jedne radionice iznosi 150 kuna po osobi, a prijaviti se možete na info@kulturaprehrane.hr ili na tel. 01/481-4466.

Mislav Novaković

Foto: Žarko Bašić/Pixsell     

    

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo