Novosti

Album “Traži se prijatelj” protiv nasilja među mladima

Za naslovnu pjesmu ‘Traži se prijatelj’ snimljen je i spot kojeg ćemo uskoro moći vidjeti na domaćim televizijama, a želja inicijatora ovog projekta je da se senzibilizira najosjetljivija populacija i potakne je na pozitivno prihvaćanje različitosti, toleranciju i nenasilje.

Svjedoci smo gotovo svakodnevnih napisa kako agresija uzima sve više maha među mladima. Nažalost, više nije novost kad maloljetnik (ili skupina maloljetnika) izvrši nasilje nad svojim vršnjakom, najčešće bez ikakvog razloga. Jedan od primjera je mladić Luka Ritz koji je zbog nasilnog ponašanja njegovih vršnjaka izgubio život. Kao odgovor na nasilje nastao je projekt nazvan ‘Traži se prijatelj’.

Tako je nedavno u izdanju Croatia recordsa izašao istoimeni album ‘Traži se prijatelj’ čiji je prihod namijenjen Savjetovalištu LUKA RITZ.

Autori glazbe i teksta su Ines Prajo i Arijana Kunštek, produkciju i aranžmane je radio Tihomir Preradović.U realizaciji albuma, uz djecu iz Udruge MALI VELIKI MIKROFON (Buzet) sudjeluju brojna respektabilna imena hrvatske javnosti: Arsen Dedić, Danijela Trbović, Goran Navojec, Karmela Vukov Colić, Vanna, Massimo Savić, Mladen Bodalec, Đani Stipaničev, Marija Husar, Zlatko Turkalj, Neno Belan, Marijana Batinić, Lana Klingor, Marko Tolja, Enis Bešlagić, Antonija Šola, Sanja Doležal, Maja Blagdan i Ivanka Mazurkijević. Album sadrži 20 pjesama (19 dueta i jednu zajedničku – samo djeca), a za omot albuma je zaslužan Igor Modrić.

Od dječjih imena, na albumu se nalaze: Elena Naperotić, Matteo Pilat, Iva
Islambegović, Valentina Stojnić, Barbara Laganis, Erika Belle, Ela
Mijatović, Dona Zović, Gianluca Draguzet, Ivan Bottezar, Lea Medica, Sandi
Bibulić, Jure Černeha, Beatrice Paladin, Dina Bartolić, Mirta Krsnik, Anamarija
Kramarić iTena Bevčar.

Za naslovnu pjesmu ‘Traži se prijatelj’ snimljen je i spot kojeg ćemo uskoro moći vidjeti na domaćim televizijama, a želja inicijatora ovog projekta je da se senzibilizira najosjetljivija populacija i potakne je na pozitivno prihvaćanje različitosti, toleranciju i nenasilje. U želji da ove ideje dođu do što većeg broja ljudi, plan je organizirati i humanitarni koncert sa spomenutim izvođačima (a i drugim ljudima iz javnog i kulturnog života Hrvatske), čiji bi prihod također išao u svrhu edukacije i prevencije nasilja među mladima – Savjetovalištu Luka Ritz .

“Potreseni užasnom smrću Luke Ritza, Aleksandra Abramova, Vitomira Jovičića te sve brojnijim žrtvama nasilja među mladima, osjetili smo ljudsku i moralnu potrebu da u okviru svojih mogućnosti poduzmemo barem mali korak kako bismo doprinijeli prevenciji i borbi protiv takvih pojava, čija učestalost i posljedice postaju skoro alarmante.

Budući da smo glazbenici, glazba je medij preko koga smo najbolje mogli izraziti svoje zamisli, a na taj način i prenijeti poruke onima kojima su i namijenjene djeci i mladima, ujedno i njihovim roditeljima”, ističu inicijatori projekta, dodajući kako male pjevače (koji su sudjelovali na albumu) iz raznih krajeva Istre vodi Alan Poropat, čijom zaslugom je album ‘Traži se prijatelj’ uspio biti onakav kakvog su ga zamislili.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo