Novosti

Alergični ste na jaja? Pobijedite bolest proteinom jajeta!

Djeca koja konzumiraju povećane količine proteina jajeta, a uz to su alergična na ta ista jaja, postepeno pobjeđuju alergiju tj. imaju blaže simptome. Potvrdili su to rezultati istraživanja Dječje bolnice Johns Hopkins.

kPrijašnje istraživanje iste bolnice je pokazalo kako se oralna imunoterapija, može uspješno koristiti za liječenje djece s alergijama na mlijeko. Naime, neka su djeca uključena u istraživanje o povezanosti alergija i mlijeka potpuno nadvladala svoje stanje. Mnoga su djeca, kao rezultat terapije, imala manje ozbiljne alergijske simptome.

“Kao što smo vidjeli kod naših pacijenata s alergijama na mlijeko, oralna imunoterapija za djecu s alergijom na jaja djeluje na isti način. Ovaj oblik liječenja lagano “trenira” imunološki sustav kako bi podnosio alergene koji uzrokuju alergijsku reakciju,” izjavio je dr. Robert Wood, direktor alergološkog i imunološkog odjela Dječje bolnice Johns Hopkins.

Istraživači upozoravaju da je za potvrdu ovih rezultata potrebno dugoročno praćenje pacijenata i uključivanje većeg broja djece u istraživanje. Znanstvenici poručuju kako bi oralnu imunoterapiju trebali provoditi samo obučeni pedijatri alergolozi.

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo