Novosti

Aminoactiv Triptofan Magnezij: za opuštanje prije spavanja i kvalitetan san

Shutterstock

Današnji užurbani životni tempo rezultat je sve većeg broja privatnih i poslovnih obaveza te se nerijetko nađemo u situaciji da, umjesto opuštanja na kraju dana, vrijeme provodimo razmišljajući o onome što smo možda propustili napraviti taj dan, istovremeno planirajući obaveze za dane pred nama.

Uzmemo li u obzir kako su nam san i njegova kvaliteta neophodni za zdravlje i život, pokušavamo različite načine i metode za opuštanje prije spavanja. Iako topla kupka ili npr. meditacija pomažu kod opuštanja, često nam to nije dovoljno te je tijelo potrebno dodatno obogatiti prijeko potrebnim aminokiselinama.

Aminokiseline opskrbljuju organizam energijom, pridonose pravilnom funkcioniraju organa i dijelom su strukture proteina. One su osnovne molekule života, a ljudski je organizam sastavljen od njih 20 – pola od njih se sintetiziraju, a ostalu polovicu nužno je unositi prehranom. One se nazivaju i esencijalne aminokiseline jer su nužne za funkcioniranje organizma (arginin, histidin, leucin, izoleucin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan, valin).

Dodatak prehrani, tablete Aminoactiv Triptofan Magnezij pomažu održati emocionalnu ravnotežu, opuštaju prije spavanja te potiču pospanost i dobru kvalitetu sna. Nadoknada triptofanom povoljno utječe na psihološko stanje osobe, a pomaže i kod iscrpljujućeg sezonskog poremećaja raspoloženja (SAD). Tablete sadrže triptofan, esencijalnu aminokiselinu koja je našem tijelu potrebna za stvaranje serotonina, melatonina i nikotinske kiseline. Neuroni koji stvaraju serotonin sudjeluju u procesima promjene raspoloženja, spavanja i emocionalne ravnoteže. Dodatak magnezija koji je tijelu potreban svakodnevno doprinosi normalnoj funkciji živčanog sustava.

Aminoactiv Triptofan Magnezij je dodatak prehrani i nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani te je od iznimne važnosti pridržavati se raznovrsne i uravnotežene prehrane i zdravog načina života.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo