Novosti

Avonova Zaklada za žene stipendira liječnike

Hrvatski specijalisti za rak dojke
se mogu prijaviti do 12. siječnja 2012. godine na Avonfoundation.org

Zaklada za žene kozmetičke kuće Avon pokrenula je globalni program
stipendiranja specijalista za liječenje raka dojke. U okviru ove
inicijative za 50 odabranih specijalista iz zemalja diljem svijeta
osigurat će se intenzivna edukacija u 12 vodećih onkoloških medicinskih
centara SAD-a tijekom 2012. i 2013. godine.

Stipendisti mogu postati liječnici (dr. med.) koji rade u kliničkom liječenju oboljelih od raka dojke, na početku su ili sredini svoje karijere, a uviđaju koristi kratkog intenzivnog programa edukacije pri jednom od vodećih medicinskih centara u SAD-u. Stipendisti moraju imati odobrenje njihovih matičnih institucija te potvrdu da će ih na povratku čekati njihova pozicija. Krajnji rok za podnošenje prijave je 6. siječnja 2012. godine, a odabrani će liječnici sudjelovati u programu u trajanju od četiri do osam tjedana.

“Cilj je programa osigurati mogućnosti stipendiranja specijalista za rak dojke kako bi po povratku s edukacije, uz stečena napredna znanja i vještine, mogli unaprijediti liječenje i njegu oboljelih od raka dojke u svojim matičnim medicinskim ustanovama. U Avonu smo uistinu ponosni što i na ovaj način imamo priliku doprinijeti borbi protiv raka dojke”, rekla je Lucija Josipović, Avonova voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.

Dobitnike stipendije će se birati u dvije su faze – u prvoj potencijalni mentori iz ustanove koja će stipendistima biti domaćin pregledavaju prijave i odabiru one koji odgovaraju njihovom programu, dok u drugoj fazi Znanstveni savjetodavni odbor Avonove Zaklade za žene među tim prijavama odabire liječnike kojima će biti dodijeljena stipendija.

Prvih 25 stipendista s radom će početi u rujnu 2012., a drugih 25 u lipnju 2013. godine. Dostupne su sljedeće specijalizacije: kirurgija raka dojke, patologija, radiologija, medicinska onkologija, dizajn kliničkih ispitivanja te javno zdravstvo.

 Za više informacija
posjetite Avon.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo