Novosti

Bellabeat svoju tehnologiju IVY nosivog nakita počinje primjenjivati u američkim klinikama

Bellabeat, lider u stvaranju wellnes tehnologije namijenjene isključivo ženama, nikada ne stagnira u širenju vlastitih vizija i misija.

Ove godine ovaj neumorni team odlazi korak dalje i pri američkoj Upravi za hranu i lijekove (FDA, Food and Drug Administration) pokreće postupak ishođenja dozvole za primjenu svoje noseće tehnologije Ivy za praćenje menstrualnog ciklusa u liječenju žena.

Bellabeatov Ivy pametan nakit daje dublje značenje svakom vašem pokretu i svakom vašem osjećaju. Posebno dizajniran za žene i žensko tijelo Ivy putem najnaprednijih senzora neprekidno tijekom dana i noći nadzire tjelesne reakcije i svakodnevne navike, dajući cjelovit uvid u životni tempo.

Dozvola FDA institucije omogućiti će primjenu svih IVY značajki kao što su bilježenje aktivnosti srca i disanja, spavanja, menstrualnog ciklusa i svih ostalih pokazatelja kompletnog psihofizičkog stanja, u klinikama i ordinacijama kao verificirani medicinski proizvod.

Ivy je proizvod koji može pomoći ženama na toliko razina i sretni smo što ćemo dobiti priliku našu tehnologiju praćenja tjelesnih reakcija primijeniti i u svrhe lječenja, rekla nam Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata te dodala kako proces certifikacije uređaja za medicinsku primjenu u Sjedinjenim Državama traje do pet godina.

Bellabeat Ivy se, u ovoj početnoj fazi pridobivanja podataka potrebnih za registraciju pri FDA, kao pomoćno sredstvo u liječenju žena već koristi u jednoj privatnoj klinici na Floridi, a vrlo brzo će se početi upotrebljavati u još tri do četiri. Za sada riječ je o terapijama u psihijatriji, većinom za liječenje depresije i anksioznosti, kojima liječnik pomoću Ivyja može prikupiti podatke o pacijentici prije i poslije terapije lijekovima, i na temelju samostalne interpretacije tih podataka detaljnije razraditi terapiju. U terapijama se koriste lijekovi za opuštanje, tehnike disanja i slično, a preko Ivyja liječnik može pratiti njihov učinak.

Bellabeat će ove godine uspostaviti suradnju s oko pedeset klinika u svijetu. Za sada je suradnja fokusirana na mentalno zdravlje žene, a nakon psihoterapija ćemo ići i u druga područja medicine, objasnio je Sandro Mur, osnivač tvrtke Bellabeat.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo