Novosti

Besplatna edukacija: antistresni tretmani udruge Slobodni maseri

Antistresni tretmani koje Slobodni maseri primjenjuju tvrtkama traju 15-tak minuta i primjenjuju se više od 20 godina u mnogim zemljama.

U skladu s projektom Europske agencije za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA) “Kampanja za zdrava radna mjesta”, Udruga Slobodni maseri je pokrenula projekt promocije antistresnih tretmana na radnom mjestu s ciljem sklapanja ugovora o poslovnoj suradnji.

Naime, poslodavci u Europi imaju zakonsku obvezu procjenjivati i upravljati stresom i psihosocijalnim rizicima na radnom mjestu (Direktiva 89/391/EEZ), što je značajno jer se ukupni troškovi u Europi uzorkovani stresom procijenjuju na 240 milijardi eura godišnje.

Antistresni tretmani koje Slobodni maseri primjenjuju tvrtkama traju 15-tak minuta i primjenjuju se više od 20 godina u mnogim zemljama.

  • Smanjuju broj dana provedenih na bolovanju (u Hrvatskoj je u prosjeku 73 posto radnika izloženo stresu i provede prosječno 20 dana na bolovanju)
  • Smanjuju mogućnost povreda na radu (prema istraživanjima, preko 50 posto povreda na radu vezano je uz stres na radnom mjestu)
  • Povećavaju produktivnost i zadovoljstvo djelatnika.

Slobodni maseri

Tko se može prijaviti?

  • Osobe (m/ž) od 20 do 30 godina koje su nezaposlene duže od godinu dana, bez obzira na završeno obrazovanje.
  • Prijaviti se mogu osobe iz cijele Hrvatske, uz napomenu da za edukaciju iz drugih županija treba formirati skupinu od barem pet osoba.
  • Prva skupina formira se za grad Zagreb.
  • Nakon završene edukacije, polaznici su dužni odraditi praktični dio u tvrtkama koje su partneri u Projektu, i u sklopu promotivnih događanja koje organizira Udruga.

Prijave i motivacijska pisma se možete poslati na e-mail: aleksandar@slobodnimaseri.hr

Polaznici dobijaju certifikat o završenoj edukaciji.

Nakon prijave i obavljenog razgovora, odabrat će se maksimalno deset polaznika za pojedinu skupinu i barem pet polaznika za skupine iz dugih gradova. Prijave se primaju do popunjavanja skupina, planiranog broja polaznika

Ukupno je planirana edukacija za 100 polaznika, a akcija traje do lipnja 2015. godine.

K.P.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo