Besplatna joga za nezaposlene! - Ordinacija.hr

Novosti

Besplatna joga za nezaposlene!

Svjesni trenutno jednog od najvećih problema koji muči hrvatsku javnost – nezaposlenosti – Joga u svakodnevnom životu pokreće novi program za tu skupinu građana.

Program besplatnih radionica “Joge za nezaposlene-vježbom protiv nezaposlenosti” će se održavati srijedom od 7:30 do 8:30 u prostorijama udruge u Jurišićevoj 3. Sve što trebate je najaviti svoj dolazak na telefon 01 481 2624 i doći.

Za vježbanje vam je potrebna samo odjeća za vježbanje i dobra volja. Instruktor-volonter ovog programa je Kristijan Jurić. Uvodno predavanje (i prva radionica) o jogi će se održati 2. studenog.

jNezaposlena osoba svakodnevno je izložena stresu i pritisku da vlastitim angažmanom i uz velike napore pronađe posao u situaciji koja ponekad nije obečavajuća. Isto kao što bolestan čovjek ima samo jednu jedinu želju – ozdraviti – tako i nezaposlena osoba ima samo jednu misao – naći posao. Takva vrsta stresa popraćena s osnovnim egzistencijalnim problemima može dovesti do tjeskobe, bezvoljnosti, depresije i povlačenja u sebe s osjećajem krivnje zbog gubitka posla te preispitivanjem “Zašto baš ja?“ ili “Zašto baš meni?“. U takvom stanju svijesti nažalost najlakše je postati tjeskoban, pesimističan ili bezvoljan.

Tada je takvoj osobi potreban “okidač” – izlaz koji će joj dati smislenost, ravnotežu i ponovno je usmjeriti prema definiciji sreće koju projecira kroz životna okruženja, okolnosti i odnose. Znanstveno je dokazano da joga kao disciplina savršeno objedinjuje tijelo, um i psihu te da u tom smislu potpomaže proces oslobađanja od ustaljenih disfunkcionalnih navika i okolnosti te uskog sagledavanja stvari. Ista iskustva bilježe vježbači sustava Joge u svakodnevnom životu, koji sustav se pokazao kao konkretna (samo)pomoć i potpora za povratak onim osobinama, ponašanju i životnim odabirima koji nas definiraju kao zadovoljne osobe.

 

Izvor: www.yoga-in-daily-life.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo