Novosti

Besplatna radionica o higijeni zuba – svaki sudionik dobiva i Curaprox poklon-paket!

U svijetu se godišnje kupi 4,2 milijarde četkica za zube, iako bi se one trebale mijenjati svaka tri mjeseca, dok se s druge strane kupi više od 4,8 milijardi mobitela.

U svijetu se godišnje kupi 4,2 milijarde četkica za zube, iako bi se one trebale mijenjati svaka tri mjeseca, dok se s druge strane kupi više od 4,8 milijardi mobitela.

Da situacija nije bolja ni u Hrvatskoj, pokazuje podatak kako svaki Hrvat, u prosjeku, potroši samo četiri paste za zube godišnje. Bolesti parodonta ima osam od deset stanovnika naše zemlje, a gubitak zuba u Hrvatskoj se događa mnogo ranije nego u ostalim zemljama Europske unije.

Ako je pitati stručnjake, u 21. stoljeću uopće ne bi trebali razgovarati o karijesu, ali obzirom na loše higijenske navike Hrvata to je, nažalost, nužno.

U povodu Europskog dana oralnog zdravlja, koji se obilježava 12. rujna, Večernji list i Ordinacija.hr, pod pokroviteljstvom tvrtke Albidus d.o.o. organiziraju okrugli stol na temu Higijenske navike i oralno zdravlje Hrvata.

Okrugli stol na temu higijenskih navika i oralnog zdravlja Hrvata te besplatna radionica o higijeni zuba održati će se u četvrtak, 10. rujna u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, od 11 do 13 sati. Za sve sudionike osiguran je vrijedan Curaprox paket na dar!

Kako poboljšati navike održavanja oralne higijene i prevenirati zdravstvene probleme pojasnit će prof. dr. sc. Andrija Petar Bošnjak, dr. med. dent., univ. mag. Željko Rotim, dr. med. dent., Kaja Gmaz, dr. med. dent. te Marijeta Jerkin, dr. med. dent.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo