Novosti

Besplatna radionica za roditelje “Pokažite im put”

U četvrtak, 29. rujna u 18.00 sati održat će se druga besplatna radionica za roditelje u sklopu edukativne kampanje “Pokažite im put” koja se bavi prevencijom maloljetničke konzumacije alkohola.

Radionica je namijenjena roditeljima djece od 13 do 17 godina koji žele informacije o zakonskim i zdravstvenim rizicima maloljetničke konzumacije alkohola te konkretne savjete kako razgovarati s djetetom o konzumaciji alkohola ili kako naučiti dijete da se odupre pritisku vršnjaka. Roditelji će imati priliku podijeliti međusobna iskustva i razmišljanja te postaviti pitanja raznim stručnjacima.

Radionica će se održati u prostorima Mercator centra, Vukovarska 269b, Zagreb (1. kat, prostor galerije iznad dječje igraonice). Na radionicama pod stručnim vodstvom profesorice pedagogije Marije Sučić Vojnović sudjelovat će i dr.sc. Ivana Pavić Šimetin, voditeljica Odjela za praćenje i analizu djelatnosti školske medicine Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, predstavnici Policijske uprave zagrebačke uključeni u projekt Policija u zajednici, te Obiteljski centar Grada Zagreba i Savjetovalište Luka Ritz.

Svi roditelji koji dođu na radionicu dobit će priručnik za roditelje s konkretnim savjetima kako pristupiti ovom problemu te po dvije kino ulaznice kako bi dijete odveli na film po izboru.

Kako bi radionice bile što učinkovitije, broj polaznika je ograničen na 20 po radionici. Svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na marija.sucic@skole.hr

Istraživanje provedeno u sklopu kampanje “Pokažite im put” pokazalo je da 43 posto roditelja ima problema kad pokušavaju razgovarati s djecom o konzumaciji alkohola, a njih čak 95 posto želi više informacija i savjeta o prevenciji maloljetničke konzumacije, što su potvrdili i roditelji koji su sudjelovali na prvoj radionici, održanoj prošli četvrtak za roditelje djece od 9 do 13 godina.

Edukativnu kampanju “Pokažite im put” pokrenula je Carlsberg Croatia s partnerom projekta Mercatorom i uz potporu Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, Obiteljskog centra Grada Zagreba, te Savjetovališta Luka Ritz.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo