Besplatne radionice za pripremu djece za vrtić i škole - Ordinacija.hr

Novosti

Besplatne radionice za pripremu djece za vrtić i škole

U dječjem vrtiću Čigra na Radničkoj cesti 50 u Zagrebu u srijedu, 8. srpnja, s početkom u 17.30 sati održat će se besplatna radionica Adaptacija roditelja i djece na jaslice, odnosno vrtić.

Riječ je o iskustvenoj radionici čiji je cilj podučiti roditelje kako sebe i dijete pripremiti za polazak u jaslice, odnosno vrtić. Razdoblje pripreme, naime, počinje mnogo prije prvog dana adaptacije djeteta u samom vrtiću. Ono započinje kvalitetnom pripremom roditelja. Na radionici koju vode psihologinja Dejana Jelić i odgojiteljica Ana Marija Basar Ribarić, roditelji će moći saznati kako sebe pripremiti za novo razdoblje djetetova života, što sve mogu očekivati od djeteta i kako se trebaju ponašati. Dobit će savjete kako pripremiti dijete prije nego što krene na adaptaciju i kako mu olakšati period prilagodbe. Kroz savjete, igre i vježbe doznat će i zašto djeca plaču prilikom odvajanja od roditelja, koje su snage i kompetencije roditelja, kako razgovarati s djetetom o vrtiću i još mnogo toga.

Radionica za roditelje predškolaca „Ruksak savjeta“ održat će se u dječjem vrtiću Čigra na Radničkoj u četvrtak, 9. srpnja, s početkom u 17.30 sati. Iako se djeca u posljednjoj godini pohađanja vrtića pripremaju za polazak u školu, i roditelji im u toj pripremi mogu uvelike pomoći. Zbog toga je neophodno da roditelji nauče koje kompetencije dijete treba imati prije nego što krene u školu i kako mu pomoći da svlada izazove koji ga očekuju. Kroz savjete, igre, vježbe i zadatke roditelji će naučiti što je sve važno za jednog predškolca u svim područjima razvoja, a pritom će se i jako dobro zabaviti. Voditeljice radionice su psihologinja Dejana Jelić i odgojiteljica Petra Klasić.

Radionice traju po sat i pol i za sve su zainteresirane građane besplatne, no potrebna je prijava putem adrese elektroničke pošte info@cigravrtic.hr. Prijave se primaju do ponedjeljka, 7. srpnja, odnosno do popunjenja skupina.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo