Novosti

Besplatni posjeti učitelja joge u sklopu projekta Yoga@Office

Shutterstock

Cilj projekta, Yoga@Office, je ponuditi svakom zaposleniku priliku za balans, mir i otpuštanje stresa poslovnog okruženja i to nadohvat ruke, pored radnog stola.

Svakodnevni rad za računalom i stresno okruženje rada u uredu posljedično djeluju i na tijelo i na um, a takav rad, često bez dovoljno kisika i pod konkretnim stresom, negativno utječe i na samu efikasnost.

Kroz to razdoblje akumulira se stres koji u kombinaciji s dugim razdobljima bez fizičke aktivnosti dovodi do tromosti u mislima, idejama, kreaciji i posljedično cjelokupnom radu.

Takav rad očituje se i u zdravstvenim i estetskim posljedicama kakve su lagano probadanje u kralježnici, ukočenost u vratu i povećanje tjelesne težine.

Svi oni koji uz obiteljske i poslovne obveze jednostavno ne stižu odlaziti na treninge, mogu se opustiti. I to doslovno. Yoga im dolazi u ured!

Naime, uz projekt Yoga@Office, prije ili poslije radnog vremena, joga učitelj dolazi i drži sat u jednoj od zajedničkih prostorija u firmi. 

Termini, stil vježbanja i težina satova prilagođava se grupi, a cilj je projekta ponuditi svakom zaposleniku priliku za balans, mir i otpuštanje stresa poslovnog okruženja i to nadohvat ruke, pored radnog stola. Tako se ujedno štedi i vrijeme odlaska i dolaska do joga ili fitness studia, a radi se i na svojevrsnom team buildingu i povezivanju zaposlenika.

“Za sada jogu vodimo u dizajnerskom studiju Market kolektiv te kreativnoj agenciji Imago. Princip je jednostavan i efikasan. Dolazimo im nakon radnog vremena, pomaknemo stolove u konferencijskoj sali i sat može početi”, kazala je Tena Cuculić, jedna od začetnica projekta.

“Svaki sat započinjemo s rečenicom Otpusti sve što se do ovog trenutka događalo i stavi fokus na dah. Kreće tvoj restart za ostatak dana”, tvrdi Nikolina  Milošević, trenerica joge i začetnica projekta te nastavlja “Nevjerojatno je gledati kako se ukočena lica polako opuštaju i kako se ljudi energetiziraju nakon stresnog radnog dana. Do kraja sata su nam kao novi”, kazala je. 

Ovakav način motivacije najčešće koriste menadžment kompanije te ona pokriva troškove, tvrdi Tena.

Projekt Yoga@Office, u studenom, organizira besplatne posjete učitelja joge u zainteresirane tvrtke. 

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo