Novosti

Besplatni pregledi jetre FibroScanom u Splitu

Pregledi se organiziraju u Splitu od 14. do 15. rujna.

Hrvatska udruga liječenih i oboljelih od hepatitisa “Hepatos“ organizira besplatne preglede aparatom FibroScan®, uređajem koji na potpuno bezbolan način tijekom petominutnog pregleda mjeri elastičnost i utvrđuje stupanj oštećenja jetre. Pregledi se organiziraju u Splitu od 14. do 15. rujna. Ovim ultrazvučnim pregledom se dobije nalaz koji odgovara pretrazi biopsije jetre.

Obvezne predbilježbe svih zainteresiranih primaju se isklučivo na besplatni broj telefona 0800 400 405 radnim danom od 9 do 14 sati.

Navedeni pregledi će se organizirati tijekom trajanja sastanka Upravnog i Savjetodavnog odbora European Liver Patients Association, koji će se održati od 14. do 15. rujna u hotelu Radisson Blu Resort Split, na kojem će sudjelovati predstavnici 16 udruga iz 16 zemalja.

Elastografija – alternativa biopsiji jetre, elastografija (FibroScan®) je neinvazivna metoda procjene stupnja oštećenja jetrenog tkiva. Mjerenjem nisko frekventnog zvučnog vala koji se pomiče uzduž jetre, ovaj test bilježi brzinu kojom se zvučni valovi pomiču što korelira sa stupnjem jetrene fibroze. Što je gušće (fibroznije) tkivo, to se zvučni valovi brže miču. Korištenjem ultrazvučne tehnologije ovaj test je brz i bezbolan. Osnovni nedostatak kod korištenja elastografije je što se ne može koristiti kod pacijenata koji imaju ascites ili koji su pretili.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo