Novosti

Besplatni trudnički tečajevi u Zagrebu

Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba dvanaest godina u kontinuitetu organizira provođenje trudničkih tečajeva. Svrha tečajeva je poboljšanje zdravlja u obitelji, zdravlja žena u trudnoći, priprema za rođenje i podizanje zdravog potomstva, kao i podizanje demografske obnove Republike Hrvatske.

Trudnički tečajevi u organizaciji Grada Zagreba besplatni su za sve buduće majke i očeve, odnosno bračne parove i održavaju se na dvanaest lokacija domova zdravlja Zagreba. Održavaju se svaki mjesec u trajanju od dva dana po tri sata.

Voditelji tečajeva su liječnici specijalisti ginekolozi i patronažne sestre koji najčešće grupama od 15-tak polaznika održavaju predavanja.

Program tečaja obuhvaća zdravstveno-preventivni rad, zdravstveni odgoj, vježbe i praktični rad s trudnicama, savjetovanje, te raspravu tijekom koje se odgovara na pitanja polaznika.

Dugogodišnje iskustvo održavanja trudničkih tečajeva, znakovit porast broja polaznika iz godine u godinu, interes i motiviranost trudnica i budućih očeva pokazalo je opravdanost njihovog održavanja, a što je i rezultiralo povratnom informacijom od strane patronažnih sestara da su trudnice koje su polazile tečajeve imale lakši porod i da su se sve odlučile na prirodnu prehranu djeteta.

Najveće bogatstvo svakog društva su djeca, te materinstvo stoga treba tretirati kao najvažniju i ključnu ljudsku investiciju, a trudnoću koja je nešto posebno u životu svake žene učiniti sigurnom.

Svi zainteresirani za prisustvovanje na trudničkim tečajevima na
lokaciji Dom zdravlja Zagreb Centar, Trg Grgura Ninskog 3, mogu se
prijaviti gospođi Ines Papić, parne datume od 14,00-18,00 sati, a
neparne datume od 07,00-13,00 sati na tel: 6598 468.


Svi zainteresirani za prisustvovanje na trudničkim tečajevima na
lokaciji Dom zdravlja Zagreb Istok, Hirčeva 1, mogu se prijaviti gospođi
Mileni Heđever, patronažnoj sestri na kontakt mobitel: 091 2350218.

Raspored održavanja besplatnih trudničkih tečajeva za majčke i očeve za siječanj, veljaču i ožujak pogledajte OVDJE.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo