Novosti

Bez uputnice posjetite Centar za zdravlje mladih i iskoristite besplatne zdravstvene usluge

Suradnjom Grada Zagreba i Doma zdravlja Zagreb – Istok uspostavljen je Centar za zdravlje mladih Grada Zagreba koji je započeo s radom 2017. godine, u sklopu Programa za mlade grada Zagreba.

Centar se nalazi na mjestu koje je dostupno mladima i dobro povezano gradskim prijevozom. Misija Centra jest povećati dostupnost zdravstvenih sadržaja vezanih za poboljšanje spolno odgovornog ponašanja, zaštitu reproduktivnog zdravlja, zaštitu mentalnog zdravlja te promociju zdravih stilova života mladih. Usluge se pružaju po princip „drop in centra“ bez uputnica i besplatno za korisnike.

Program „Centra za zdravlje mladih“ predstavlja novi pristup unapređenju i očuvanju zdravlja mladih na području Grada Zagreba te osigurava bolju dostupnost zdravstvenih sadržaja mladima. U Centru za zdravlje mladih, mladi i školska djeca mogu dobiti uslugu savjetovanja i edukacije iz područja promicanja zdravlja, zaštite mentalnog zdravlja, prevencije ovisnosti te zaštite reproduktivnog zdravlja, naglasio dr.sc. Vjekoslav Jeleč, dr. med. pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

U okviru Centra djeluje savjetovalište za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, savjetovalište školske medicine, nutricionističko savjetovalište, savjetovalište o zdravstveno usmjerenoj tjelesnoj aktivnosti za mlade i savjetovalište za probleme učenja i prilagodbe. Danas su u sklopu otvorenih vrata Centra za zdravlje mladih predstavljeni i programi Grada Zagreba i Gradskog ureda za zdravstvo koji imaju za cilj unaprijediti zdravlje mladih, a to su projekti – „Nije cool biti bully – prevencija vršnjačkog nasilja“, „Pogled u sebe“ i „Osjećam“ projekti koji se bave mentalnim zdravljem mladih i „Spolnozdravljemladih.hr“

Dan otvorenih vrata organiziran je kako bismo bolje upoznali stručne suradnike škola s radom Centra i mogućnostima suradnje po pitanju unapređenja zdravlja učenika s ciljem da oni dalje o istome informiraju roditelje i učinke svojih škola. Želja nam je informirati što veći broj djece i roditelja kako u Centar mogu doći bez uputnice, potpun besplatno te iskoristiti sve usluge koje im mogu pomoći u što zdravijem i bezbrižnijem odrastanju, istaknula je Ivana Portolan Pajić, dr. med., zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo