Bezglutenske torte od sada možete pronaći u Podsusedu - Ordinacija.hr

Novosti

Bezglutenske torte od sada možete pronaći u Podsusedu

Cukarino Café iz Poduseda čarobno mjesto velikih gastro užitaka, brojnih okusa i više od četrdest vrsta torti za svačije nepce, pa čak i za one koji su intolerantni na gluten.

Gotovo svakog tjedna od kada je Cukarino otvoren, “osvane” nova vrsta torte pod dirigentskom palicom Finke Keran. Uvijek je to na oduševljenje priličnom broju obožavatelja ovog ugodnog mjesta u koje jednako rado zalaze mame s djecom, poslovni ljudi željni mira ili pak vesela društva koja se u toplom i prozračnom ambijentu osjećaju kao kod kuće. Vlasnici je osim vrhunskih torti jednako bitno da njeni gosti uživaju i u okusu vrhunske kave budući da je dobar dio svoje „bivše karijere“ provela upravo u biznisu s kavom, a to kavoljupci itekako zamjećuju.

Finka Karen je odlučila otvoriti ovaj gastrokutak nakon dvadeset godina menadžerskog rad u velikim korporacijskim sustavima. Vlastiti je biznis odlučila osloniti na ono što ju je opuštalo u rijetkim trenutcima slobodnog vremena – izradi torti.

Po odlasku iz jedne velike hrvatske tvrtke, suočena s viškom vremena počela sam svakodnevno spravljati različite torte za koje sam uvijek imala mali red dobrovoljaca za kušanje. S veseljem su ih je degustirala moja kćer, dragi prijatelji, moja obitelj… Bile su za mene bijeg od stresa i briga, postale su moj svojevrsni mentalni wellness. Na krilima pozitivnih dojmova koje su moje gastro kreacije ostavljale na moje najvjernije degustratore, ali i sjajni komentatori onog što sam spravljala – konačno sam odlučila  u kojem poslovnom pravcu krenuti – prisjeća se poduzetnica Finka Keran, danas vlasnica Cukarino Caféa  u zagrebačkom Podsusedu.

Ističe kako se u svakoj njenoj torti nalazi najkvalitetnija čokolada, maslac, orasi, domaća jaja i najbitniji sastojak, silno puno strasti i ljubavi.

Želja mi je da svatko tko kuša moje slastice, iskusi i vrhunski užitak. Stvaram proizvod od najkvalitetnijih namirnica koje se nalaze na našem tržištu, posebice jer razlika u cijeni nije velika, ali je razlika u okusima drastično izražena. Da smo na dobrom putu svakodnevno potvrđuju oduševljeni gosti koji su prepoznali kvalitetu, a  ponosna sam što nekima nije teško „potegnuti“ s drugog kraja grada samo da bi uz brižno spravljenu kavu uživali i u krišci svoje omiljene slastice– opisuje vlasnica kafe- slastičarnice Cukarino.

Paleta torti iz Cukarina nije samo prožeta brojnim okusima, nego prilagođena i onima koji vole slastice s manje šećera, bez glutena, samo čokoladno, bez jaja

U izradi mojih torti vodila sam se mišlju da ih može jesti što šira paleta sladokusaca – primjerice tako imamo torte za osobe koje su intolerantne na gluten, pazimo da za sebe nešto nađu i oni koji ne smiju kušati jaja, naše su torte s manje šećera pa se s manje grižnje savjesti zaslade i svi koji vode računa o svojoj tjelesnoj težini, a za one najzahtjevnije imamo “low fat torte” poput božanstvene „Vite“ spravljene od badema, mrkve, zobenih pahuljica, zaslađene medom. Volim se igrati s okusima za svačije nepce, ali i za one čija nepca ne trpe određene namirnice, sastojke, kalorijsku vrijednost. Pazim da svi u Cukarinu ostanu zadovoljni, a kad probaju moje torte da ih zapamte po iznimnom okusu i požele još  – nabraja Finka Keran.

U spravljanju torti Finka Keran koristi tradicionalne i one modernije recepte ovih prostora, ili kako kaže, blago kuhinja naših baka. Sve ostalo njezina je nadogradnja kroz maštu, slastičarsko iskustvo, komentare i želje gostiju, te prije svega ljubavi prema spravljanju torti.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo