Novosti

Bioflavonoidima protiv proširenih vena, hemoroida

Shutterstock

Proširene vene i kapilare neugodan su i vrlo čest zdravstveni problem, smatra se da svaka peta osoba boluje od pojedinog oblika poremećaja venske cirkulacije.

Javljaju se kada vene postanu insuficijentne tj. kada više ne mogu vršiti svoju funkciju, a mogu se javiti bilo gdje u tijelu.

Neugodan osjećaj teških, napetih, nemirnih i umornih nogu, s grčevima, bolovima uzduž vena, oticanjem gležnjeva i stopala poznaju mnogi.

Čak 60 do 70 posto svjetske populacije pati od nekog problema koji se manifestira teškim i bolnim nogama. Tegobama su pogođeni i muškarci i žene,a sve češća pojavnost prisutna je kod mlađe populacije.

Pojavu tegoba povezujemo s gubitkom tonusa i elastičnosti stijenki vena, što uzrokuje usporavanje cirkulacije krvi u venama. Zato se vene šire i krvni tlak raste. Zalisci, maleni zaklopci koji sprečavaju da se krv spušta u vene nogu, teško podnose taj pritisak i malo po malo oslabljuju. Njihova se nepropusnost smanjuje i krv se zadržava u donjem dijelu vena, što još više šteti njihovoj stjenci. Tako nastaje začarani krug.

Tegobe su izraženije ljeti

Način života,nasljedni faktor, prekomjerna težina, trendovi, vrsta posla koji svakodnevno obavljamo su faktori rizika koji negativno utječu na cirkulaciju i posljedičnu prokrvljenost.

Tegobe su izraženije u toplijoj polovini godine, visoke temperature izazivaju širenje krvnih žila, noge pojačano otiču i jači su grčevi i bolovi u nogama.

Mnoge se tegobe mogu ublažiti ili spriječiti ako im se posveti dovoljno pažnje i postupi prema preporuci stručnjaka.

Na tržištu postoje razne kreme i gelovi koji ublažavaju simptome umornih nogu. Najčešće je riječ o preparatima koji hlade noge, sadrže sastojke koji potiču cirkulaciju, pomažu kod uklanjanja napetosti i boli u mišićima i pridonose osjetu svježine.

Djelovanje biljnih proizvoda za poteškoće venske cirkulacije temelji se na sadržaju bioflavonoida koji povoljno utječu na jačanje stjenke kapilara i krvnih žila.

Bioflavonoidi osiguravaju besprijekorno stanje kapilara i krvnih žila. Oni bitno pridonose elastičnosti i protočnosti kapilarnih stijenki, sprječavaju nastanak ugrušaka (antitrombno djelovanje),doprinose prevenciji čestih krvarenja i stvaranju modrica. Svrstavaju u skupinu najaktivnijih tvari sa ciljanim učinkom na zaštitu krvnih žila što potvrđuju studije koje pokazuju da bioflavonoidi povećavaju venski tonus, smanjuju otok tkiva, reguliraju propusnost kapilara i poboljšavaju limfnu drenažu. Osim navedenog bioflavonoidi pokazuju i protuupalno djelovanje čime sprječavaju destrukciju venskih zalistaka i perifernih kapilara.

Najvažnije je spriječiti nastanak proširenih vena jer ne mogu spontano zacijeliti a ni u potpunosti se izliječiti. Ukoliko imate genetsku predispoziciju prema ovom problemu, ili ukoliko primijetite znakove početka ovog poremećaja, potrebno je promijeniti neke životne navike i započeti sa primjenom prirodnih preparata koji će olakšati tegobe i spriječiti daljnje širenje i progresiju bolesti.

Mini tretman za trenutno olakšanje!

Pomozite svojim nogama i olakšajte svakodnevnicu uz Venopip emulgel koji ublažava osjećaj umora i težine u nogama,osvježava i hladi,jača i pospješuje prokrvljenost.

Sadrži prirodne sastojke koji djeluju sinergijski za potpuniji učinak:ekstrakt plodova divljeg kestena, ekstrakt vinove loze i ekstrakt nevena. Sastav je dodatno obogaćen propolisom i uljem paprene metvice.

Vrlo učestala pojava su i proširene vene u analnom kanalu poznatije pod nazivom hemoroidi. Genetski su uvjetovane tj. uzrokovane slabošću stijenki vena i okolnog vezivnog tkiva. Njihov razvoj ovisi o načinu života i rizičnim faktorima kao što su pušenje,debljina, predugo stajanje ili sjedenje, trudnoća.

Analni kanal obložen je cijelom mrežom vena, a zbog sjedilačkog načina života kao i dodatnog pritiska osobito u trudnoći, dolazi do širenja stijenki i zastoja krvi u venama,što za posljedicu ima stvaranje kuglastih tvorbi koje predstavljaju hemoroide. Ukoliko popucaju nastaje krvarenje, a moguće su i infekcije.

Farmakol Hemopip plus preporuča se za lokalnu primjenu u simptomatskoj terapiji bolnih i upalnih faza hemoroidalne bolesti. Djelovanje se temelji na dokazanom protuupalnom djelovanju propolisa i njegovih farmakološki djelatnih tvari , pospješuje obnovu oštećenog tkiva analne i perianalne regije, a time i brže zacjeljivanje. Doprinosi osjećaju smanjenje boli i iritacije, te ugodnog osjećaja hlađenja.

Ne sadrži alkohol, nema popratnih neugodnih smetnji peckanja i svrbeži.

Pogodna za uporabu kod trudnica, dojilja i djece.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo