Novosti

Bioteka u pokretu – postani i ti znanstvenik na jedan dan

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti, u široj javnosti poznata po svom radu na portalu Biologija.com.hr i edukativnom portalu za djecu Bioteka.hr, pokrenula je novi projekt “Bioteka u pokretu!”- radionice udruge Bioteka.

Bioteka u pokretu!” obuhvaća radionice iz područja botanike, zoologije, svijeta molekula, čovjeka i zaštite okoliša. Namijenjene su svim osnovnoškolcima kojima se brojne biološke teme žele prikazati na vrlo zanimljiv, pristupačan, edukativan i eksperimentalan način. S krilaticom “Postani i ti znanstvenik na jedan dan!” želi se približiti znanost djeci i na taj način doprinijeti popularizaciji znanosti na ovim područjima.

“Na našim radionicama dajemo priliku osnovnoškolcima da samostalno rade pokuse i razvijaju vještine eksperimentalnog rada, logičnog, kritičkog razmišljanja, zaključivanja i povezivanja, ali i razvijaju vještine timskog rada, tolerancije, strpljivosti i samopouzdanja. S toplijim vremenom, radionice ćemo raditi i na otvorenom jer smatramo da nema boljeg načina učiti o zadivljujućoj raznolikosti svijeta oko sebe i važnosti očuvanja prirode od istraživanja pod vedrim nebom”, tvrde organizatori.

Ponuda radionica stalno se proširuje, a trenutačno im mogu pristupiti Zagrepčani svakog ponedjeljka i srijede u 18.30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka, dok je grad Dubrovnik osigurao besplatne radionice 11. i 12. svibnja u Dubrovniku za one između osam i 12 godina. Detaljnije o radionicama i kako prijaviti svog osnovnoškolca možete saznati na internetskom portalu Biologija.com.hr – radionice.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo