Biste li probali kokice s čvarcima, kulenom ili tartufima? Oduševite se pravim hrvatskim grickalicama - Ordinacija.hr

Novosti

Biste li probali kokice s čvarcima, kulenom ili tartufima? Oduševite se pravim hrvatskim grickalicama

Mnogo puta se dokazalo da najbolje ideje proizlaze iz potreba običnih ljudi. Isto se dogodilo i sa slučajem tvornice kokica, dok je većina građana pratila novosti iz zemlje i svijeta o turbulentnoj 2020. godini, ekipa iz Tvornice kokica Zagreb zadala si je cilj da pokrenu proizvodnju kokica u Hrvatskoj!

Domaći kukuruz kokičar je poslužio kao glavna inspiracija za pravu hrvatsku grickalicu, kao i ostali dodaci poput začini, ulja, maslaca, šećera i soli koji zaokružuju paket domaćih namirnica.

Ideja je bila ponuditi jedinstveni proizvod koji kvalitetom i porijeklom namirnica odskače od svega na tržištu. Vrijeme je idealno za filmske maratone, a uz njih osim dobrog društva najbolje idu grickalice. S druge strane, ponuda grickalica je velika i privlači poglede u trgovini ali dostupno je vrlo malo domaćih i provjerenih proizvoda koje bi bez bojazni kupili za cijelu obitelj. Želja je bila ponuditi nešto što bi istovremeno bilo ukusno i napravljeno od provjerenih sastojaka, bez konzervansa i nepotrebnih dodataka, a da je ujedno i hrvatsko.

Tvornica kokica Popup u Zagrebu krenula je za početak s proizvodnjom osam zanimljivih okusa: morska sol, maslac, mediteranski začini, karamela, bijela i tamna čokolada, voćne, sir i čili. Proizvodi su namijenjeni prodaji u prodavaonicama, benzinskim postajama, kioscima, ali i na webshopu Tvornice kokica Zagreb, gdje osim gotovih kokica i kokica u zrnu koje se nude u više vrsta koje našem tržištu uopće nema u ponudi, nude i pakete namijenjene “novom normalnom”. Tako kupci među paketima mogu pronaći Moviebox paket koji se sastoji od slanog spektra dostupnih aroma, savršenih za film kod kuće s ukućanima. Gamebox paket je za klasičare koji preferiraju samo okus maslaca i soli dok se zabavljaju videoigrama ili gledaju Ligu prvaka.

Zanimljiv je i Quarantine paket s čak deset pakiranja u svim okusima, koji je namijenjen je za ljude koji žele uživati u grickalicama bez da napuštaju stan ili kako bi razveselili prijatelje i obitelj ukusnim poklon paketom koji će im barem malo ublažili stresni period u životu. U ponudi je i Sweetbox paket s kojim će na svoje doći ljubitelji isključivo slatkih okusa kokica poput čokolade i karamele.

No, daleko od toga da je ovo kraj kreativnosti tvornice kokica, jer su u pripremi već i dodatni neobični okusi poput kokica s okusom čvaraka, kulena i tartufa, dok će sve ljubitelje slatkoga razveseliti činjenica da su u pripremi i kokice s okusom čokolade s bademima.

Uz sve to, zrno koje se koristi je izuzetno kvalitetno i isključivo domaće proizvodnje, a kokice se peku na vrućem zraku te su začinjene ručno pripremanim začinima u tvornici. Upravo to je tajna njihove svježe teksture i lake probavljivosti. Ljubitelji naših proizvoda mogu biti sigurni u svježinu, jer od se polja do stola sve radi u Hrvatskoj te nema problema s opskrbom kokica za cijelu Hrvatsku, imamo ih dovoljno za cijelu 2021.!

Dodatna prednost hrvatske proizvodnje je i u brzini dostave. Sve kokice naručene do 12:00 isporučuju se već sutra u cijeloj zemlji, a svi paketi naručeni nakon 12:00 sati na adresu dolaze u roku od 48 sati, pri čemu je pokriveno područje cijele Hrvatske. Iako kina ne rade, na ovaj način omogućeno je da građani ipak uživaju u filmskim večerima kod kuće uz ukusne grickalice koje su od njihovog doma udaljene samo klikom prsta, kako kažu na stranici kokica.hr.

Poduzetnički pothvat kokica s raznim okusima pravi su dokaz da se ponuda prilagođava novom stanju nastalom na tržištu, a daju i nadu u jačanje hrvatske proizvodnje hrane o čijoj važnosti svijest raste u novim okolnostima u kojima živimo.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo