Novosti

Bogat program dm-a za obilježavanje Međunarodne godine svjetlosti u Osijeku

Očekuju vas besplatni oftalmološki pregledi, mjerenje tlaka i šećera, radionica pripreme zdravih obroka i savjeti nutricionista, a poseban naglasak bit će stavljen na upoznavanje građana s problemima na koje nailaze slijepe i slabovidne osobe.

Drogerijski gigant dm nastavlja s edukativno-zabavnim programima u sklopu kampanje dm green city project. Nakon Zagreba, Splita i Pule, sljedeća postaja na redu je Osijek, gdje će sutra od 10 do 14 sati u Tvrđi obilježiti Međunarodnu godinu svjetlosti – bogatim programom za cijelu obitelj. Posjetitelji će imati priliku saznati više o tome koliko je važan odgovoran pristup okolišu, zajednici i vlastitom zdravlju.

Predstavnici Udruge slijepih Osječko-baranjske županije s poznatim gostima skrenut će pozornost na probleme s kojima se u svakodnevnom životu susreću slijepe osobe.

U dm ekokuhinji sveučilišna specijalistica za sigurnost i kvalitetu hrane Danijela Periš i nutricionistica Maja Mihačić iz Udruge Optimalnom težinom do zdravlja “VAGA” održat će radionicu pripreme zdravih obroka. Uz nutricionističke savjete u ekokuhinji, u dm zdravom kutku posjetitelji će se moći savjetovati s brojnim stručnjacima te obaviti besplatne oftalmološke preglede, mjerenje tlaka i šećera u krvi te mjerenje indeksa tjelesne težine.

dm green city project održava se četvrtu godinu za redom, a ove godine nizom aktivnosti projekt želi podići razinu svijesti o važnosti održivog razvoja i potaknuti građane da doprinesu zajednici te očuvanju vlastitog zdravlja i zaštiti okoliša.

U lipnju će dm podsjetiti Zagrepčane na važnost rekreacije na dm ženskoj i
babybonus utrci
na Bundeku. Osnovnoškolce koji će biti najuspješniji u
prikupljanju i recikliranju staroga papira u akciji Zeleni korak dm će
nagraditi elektroničkim mikroskopima, a u sklopu projekta će donirati
udruge slijepih iz Zagreba, Pule, Osijek i Splita.

Ordinacija.hr
Foto: dm green city project Pula

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo