Boravak na otvorenom pravi je užitak uz ova tri proizvoda - Ordinacija.hr

Novosti

Boravak na otvorenom pravi je užitak uz ova tri proizvoda

Dobro nam je poznato kako sunce potiče lučenje serotonina, popularnog ‘hormona sreće’, ali i stvaranje tijelu neophodnog vitamina D.

Svatko  od nas je svjedok dobrobiti sunčeve energije koja nam donosi osmijeh na lice, osjećamo se sretnije i imamo više energije za sunčanih dana, a već sam pogled kroz prozor u nama budi želju da protegnemo noge, dublje udahnemo, da se opustimo negdje u prirodi ili da jednostavno upijamo sunčeve zrake.   

Bez obzira jeste li od onih koji niti jedan slobodan trenutak ne propuštaju za aktivan boravak na otvorenom pa uživate u planinama, trčite i vozite bicikl ili samo uživate u laganim šetnjama, uz sve dobrobiti, boravak na otvorenom traži i zaštitu od negativnih učinaka sunčevih zraka. Štoviše, zbog štetnog djelovanja na naš organizam, od sunca se moramo štititi svakodnevno, a ne samo za vrijeme odmora na moru ili u planinama. Samo jedan kraći boravak na suncu bez adekvatne zaštite može izazvati niz neugodnosti: od crvenila i nadraženosti kože, do težih stanja. 

Najizloženija djelovanju sunčevih zraka je koža lica, koja da bi ostala zdrava i lijepa, treba sigurnu i provjerenu zaštitu. 

Olival nudi cjelovitu paletu proizvoda za  zaštitu od sunca. Svi proizvodi učinkovito štite i od UVA i UVB zračenja, a prirodno maslinovo ulje i kakao maslac dubinski njeguju kožu i ostavljaju je glatkom i mekom. 

SUN stick SPF 50  možete korititi u svako godišnje doba, a posebno je praktičan ako se bavite različitim sportskim aktivnostima kao što su plivanje, biciklizam, trčanje i  planinarenje kada je lice najviše izloženo. Pčelinji vosak, lanolin, maslinovo ulje i kakao maslac baza su ovog proizvod, a vrlo visoka zaštita SPF 50 postignuta je  kombinacijom UV-A i UV-B filtera u masno-voštanoj podlozi. Stick ima visoku vodootpornost, a kod pojačanog znojenja, korištenje treba ponoviti svakih 2-3 sata. Na koži ostavlja blagi trag, što je ujedno dokaz učinkovitosti i visoke zaštite. Oblik „sticka“ izuzetno je praktičan za putovanja i za svakodnevnu zaštitu lica u različitim prilikama. Jednostavno se nanosi na lice i odlično štiti kožu od snažnih sunčevih zraka, pogotovo kada je koža nepripremljena ili nema podlogu. Jedan je od rijetkih proizvoda pogodan za zaštitu tetovaža ili sličnih dijelova kože koji traže posebnu njegu, a mogu ga koristiti i djeca. 

Dječja krema SPF50 za vrlo visoku zaštitu od sunca namijenjena je osjetljivoj dječjoj koži lica i tijela. Mogu je koristiti i svjetlopute osobe izrazito osjetljive na sunce. Zaštita se temelji na kombinaciji mineralnih i kemijskih filtera koji pokrivaju UV-A i UV-B spektar sunčevih zraka koje su najopasnije za kožu. Blaga emulzija na bazi sezamovog i bademovog ulja je vodootporna, brzo se upija i vlaži kožu.
Kremu se preporučuje obilno i ravnomjerno nanijeti prije izlaganja suncu. Namijenjena je djeci iznad 3 godine starosti, a mlađima od ovog uzrasta ne preporučuje se izlaganje suncu. Nanošenje kreme poželjno je ponoviti svaka 2-3 sata, a pogotovo nakon kupanja, tuširanja ili brisanja.

Olival Sun krema za zaštitu lica SPF 30 s ekstra djevičanskim maslinovim uljem i kakao maslacem štiti lice i najizloženije dijelove tijela (vrat, ramena i ruke) od cijelog spektra UV-A i UV-B sunčanih zraka. Mineralni filter osigurava učinkovitu zaštitu, a prirodne komponente hrane, njeguju i pružaju dodatnu vlagu te potiču ravnomjerno tamnjenje kože. Kremu nanosite neposredno prije izlaganja suncu, a može biti i izvrsna podloga prije nanošenja make-up-a. 

Potražite Olival proizvode u svim drogerijama kao i na web shopu www.olival.hr.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo