Novosti

Božićni sajam meda i zdravlja

Izlagači će na sajmu svoje proizvode prodavati po promotivnim cijenama, a pripremili su i promotivne uzorke za degustaciju i probu.

Božični sajam meda i zdravlja” je gospodarsko – promotivna priredba na kojoj će nastupitI dvadesetak izlagača: pčelara i apiterapeuta te proizvođača pčelarske opreme – iz Hrvatske i Slovenije. Izlagači će na sajmu svoje proizvode prodavati po promotivnim cijenama, a pripremili su i promotivne uzorke za degustaciju i probu.

Sajam se održava u najvećem i najatraktivnijem prostoru hotela Dubrovnik, u dvorani Centrum. Na istom će se mjestu održavati i predavanja te savjetovalište o upotrebi pčelinjih proizvoda za prehranu, zdravlje i ljepotu, kao i promocija knjige dr. Petera Kapša “Liječenje pčelinjim proizvodima – apiterapija”.

Izlagači Božićnog sajma meda i zdravlja

Pčelarska obitelj Antolčić iz Velike Gorice, sa 75 godina tradicije u pčelarstvu, izlaže svoj med i propolis, matičnu mliječ i pčelarski vosak te razne pripravke.

OPG Sretna pčela Ivana Curiša iz Hrvatskog zagorja dolazi sa svojim proizvodima za zdravlje i ljepotu od pčelinjeg otrova.

Slovenska tvrtka Medikoel prikazuje inhalatore – pomagala za apiterapiju i koncentrate za dodatke medu.

Tvrtka Biorad predstavlja svoje prirodne kreme na bazi maslinovog ulja, pčelinjeg voska, meda, propolisa i eteričnih ulja, bez konzervansa, punila, umjetnih boja i mirisa: Zlatnu kremu protiv bolova, Mentol-kremu za dišne putove s analgetskim i anestetičkim djelovanjem te učinkovitu propolis kremu za bolesti kože, opekline, ozljede, rane i ožiljke.

OPG Zvonimir Fabek iz Samobora prikazuje posebne medove i pripravke: med od metvice, med sa suhim voćem i s orašastim plodovima, propolis kapi i sprej.

Udruga Pčelinjak predstavlja projekt Urbanog pčelarenja u gradu Zagrebu, program edukacije građana, pčelarsko dežurstvo za pomoć i interventne slučajeve kod pčela, osa i stršljenova (pozivni broj 112).

Pčelarstvo Buličić Osibar dolazi s oslikanim košnicama, medom, cvjetnim prahom i medenim octom.

OPG Lisjak iz Vrbovca donosi svoje vrste meda, med u saču, propolis, pelud, paprenjake, medenjake i medicu.

Ekološka zadruga OPG Branko Vidmar iz Vrboskog i njegove pčele skupili su u dubokim i bogatim šumama Gorskog kotara izuzetno vrijedan medljikovac te uz njega donose med s propolisom i peludom te medicu.

Josip Krog iz Petrovskog u Hrvatskom zagorju, dobitnik Zlatne medalje za med od bagrema Bagremov med od prošle je godine zaštićen zajedničkim žigom “BAGREM MED ZAGORSKIH BREGA” te se kroz propisani postupak proizvodnje i kakvoće meda štiti njegovo porijeklo.

Ekomedo OPG Daamir Ban – ekološko pčelarstvo:med, propolis, matična mliječ, pelud… sa ispaše radi na netaknutim predjelima otoka Cresa, Hrvatskog primorja, Velebita i Gorskoga kotara.

OPG Divjak – tinkture meda i samoniklog ljekovitog bilja.

Zdenka i Stjepan Jagić – med i pripravci od meda.

Multibox – patent za pčelarenje.

Nakladnik Geromar prvi put predstavlja knjigu “Liječenje pčelinjim proizvodima – apiterapija”, prvo sveobuhvatno izdanje na hrvatskom jeziku o pčelinjim proizvodima i njihovoj primjeni u zdravstvene i kozmetičke svrhe. Njen je autor slovenski liječnik-pčelar dr. Peter Kapš, koji u svojoj dugogodišnjoj liječničkoj praksi, uz suvremena saznanja medicinske znanosti, iskustveno dokazano učinkovito koristi i lijekove od pčelinjih proizvoda. Knjiga donosi i konkretne recepte za pojedine bolesti, a na sajmu će se moći nabaviti po promotivnoj cijeni.

20. prosinca, Hotel Dubrovnik, dvorana Centrum

  • 11 sati – otvorenje
  • 12 i 14 – nagradna radio igra za posjetitelje

Tijekom sajma – apiterapijsko savjetovalište

15 do 16:30 – tematski blok predavanja i edukacije

Predavači:

15:00 – Damir Rogulja- predsjednik Udruge Pčelinjak: Urbano pčelarenje u gradu Zagrebu

15:45 Tibor Brindl, ekološki pčelar: Predavanje o ekološkom pčelarenju

16:15 Mag. ing. Gordana Hegić, apiterapeut: Primjena pčelinjih proizvoda u prehrani

17:00 – promocija knjige “Liječenje pčelinjim proizvodima – apiterapija”

Sudjeluju: dr. Peter Kapš – autor, Mladen Gerovac – urednik hrvatskog izdanja i Dražen Lušić – predsjednik Hrvatskog apiterapijskog društva.

 Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo