Branka Rimac nagrađena za ljudska prava u sestrinstvu

Lijecnici

Međunarodni centar za etiku u sestrinstvu iz Guildforda (UK) dodijelio je danas Branki Rimac, medicinskoj sestri i predsjednici Hrvatske udruge medicinskih sestara, nagradu za ljudska prava u sestrinstvu.

Branka Rimac je medicinska sestra zaposlena u Klinici za reumatske bolesti i rehabilitaciju KBC-a Rebro u Zagrebu. Aktivna je članica Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS), a od 2004. je i predsjednica udruge.

"Potrebe ljudi u svijetu svakim danom su sve brojnije – zdravlje, ljubav, poštovanje…Uvjerena sam da bi se sve one mogle ispuniti kada bi svi i svakodnevno, bez obzira na zanimanje, davali doprinos bez očekivanja bilo kakve kompenzacije zauzvrat. Važno je samo to u srcu iskreno željeti.”, izjavila je nagrađena Branka Rimac. 

Neka od njenih glavnih postignuća obuhvaćaju trud i zalaganje za aktivno i punopravno članstvo hrvatskih sestara u krovnoj sestrinskoj organizaciji - Međunarodnom vijeću medicinskih sestara (ICN) kao i članstvo u Europskoj federaciji medicinskih sestara.

Nagrada za ljudska prava u sestrinstvu uručuje se kao priznanje za izvanrednu predanost u poštivanju ljudskih prava, što u osnovi čini sestrinsku filozofiju humanosti. Kriteriji za dodjelu nagrade su: međunarodna aktivnost, zaštita ljudskih prava, pružanje zdravstvene njege i sestrinska praksa.

K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!