Novosti

Česti odlasci u restorane mogu znatno utjecati na opseg struka

Viša koncentracija tzv. lošeg kolesterola i manja koncentracija važnih vitamina i minerala u krvi mogu biti posljedica čestih odlazaka u restoran, zaključak je nove studije provedene na “City University of New York”.

U svrhu studije, koja je provedena pod vodstvom prof. Ashime Kant, istraživači su prikupili podatke 8,300 odraslih osoba u periodu od pet godina a rezultate objavili u časopisu “International Journal of Obesity”. Istraživači dodaju kako su ispitanici koji su češće jeli u restoranima imali višu koncentraciju tzv. lošeg kolesterola te manje koncentracije ključnih vitamina i minerala u krvi što predstavlja veći rizik za nakupljanje suvišnih kilograma. Uočeni učinak prehrane u restoranima je bio izraženiji kod žena i osoba starijih od 50 godina.

Stručnjaci dobivene nalaze objašnjavaju posljedicama sve većih porcija u restoranima koji na taj način žele privući goste, a ranija istraživanja su već ukazala na sve veću prisutnost masti i soli u obrocima koji se pripremaju u pojedinim restoranima.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo