Cilj centra SanaGravida je potaknuti promjenu u društvu kroz edukaciju o zdravim navikama - Ordinacija.hr

Novosti

Cilj centra SanaGravida je potaknuti promjenu u društvu kroz edukaciju o zdravim navikama

Shutterstock

Zagreb je u listopadu prošle godine dobio prvi centar koji objedinjuje savjetovanje, edukacije, vježbanje trudnica i žena općenito; SanaGravida.

U četvrtak, 27. lipnja započinje Sanagravida crowdfunding kampanja kojom se prikupljaju sredstva za unaprjeđenje i proširenje centra.

Prikupljenim sredstvima se planira uvođenje više programa kao što su: radionica o seksualnom odgoju za mlade, edukacije o prehrani; žele organizirati i opremiti Dječji boravak u kojem će tete čuvalice paziti na djecu dok se mame rekreiraju na treningu, tečaju ili radionici, u plan je zapošljavanje dodatne fitnes trenerice i stručnjaka te ulaganja u izradu web stranice, opreme za predavaonu, vježbaonu, radni materijali, literatura, modeli ljudskog tijela…

Cilj centra SanaGravida je potaknuti promjenu u našem društvu kroz edukaciju ljudi o zdravim navikama, o njihovim tijelima, trudnoći, porodu, brizi za novorođenče i majku, brizi za njih same; mladima pružiti radionice o seksualnom zdravlju i prevenciji neželjenih stanja te kroz vježbanje i fizičku aktivnost pomoći ženama da prigrle svoje tijelo i zaborave apele globalnih medija i kratkotrajnih trendova koji već godinama doprinose porastu poremećaja u prehrani i narušavanju psihofizičkog zdravlja svih nas.

Voditeljica i vlasnica, Valentina Sumpor (bacc.oec. certificirana fitnes trenerica) ; objasnila je kako je došlo do ideje o centru SanaGravida te što ju je potaknulo da se usmjeri na rad s ovom posebnom nišom:

U životu sam se susrela s problemima žena našeg društva i sama proživjela razne; od poremećaja u prehrani, pretilosti do depresije zbog nedostatka znanja o vlastitom tijelu. Potreba žena koju sam prepoznala u društvu i da budem iskrena u samoj sebi je ono što me potaknulo na otvaranje centra SanaGravida za unaprjeđenje kvalitete života žena. Vjerujem da se kroz edukaciju i fizičku aktivnost, holističkim pristupom može potaknuti promjena koju trebamo u našoj zajednici, da se može pomoći ljudima da pomognu sami sebi i ostvare kvalitetniji život. Surađujem sa svojom majkom Blaženkom Sumpor koja je primalja 34 godine, uz još par suradnica. One pružaju savjete, drže edukacije ženama o trudnoći i svemu što ona donosi te o ženskom zdravlju, a ja vodim centar, držim treninge za trudnice i žene svih dobi, vježbe disanja i meditacije.

Valentina ističe da je mali broj osoba po grupi ključan za ostvarivanje poluindividualanog pristupa prema svakome, za prilagodbu vježbi , za pružanje točne i kvalitetne informacije te davanja potpunog odgovora na svako pitanje; tako da u skladu s time broj osoba na treninzima i po seansi tečaja/edukacije ne prelazi više od šest.

Dosad je kroz tečajeve o trudnoći, savjetovanja i treninge prošlo 87 žena.

Sredstva prikupljena kampanjom iskoristit će se za nužnu radnu opremu, materijale i zapošljavanje dodatnih djelatnika kako bi svim polaznicima mogli omogućiti mjesto gdje mogu vježbati i raditi na sebi bez stresa i pritiska okoline; mjesto gdje kroz izmjenu iskustva žene postaju podrška jedna drugoj, gdje se podiže razina samosvijesti i brige za sebe i druge.

Više saznajte ovdje.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo