Cimet - nutricionistički bogat začin koji može biti i odličan "alat za ljepotu"

Cimet, shutterstock 92037011

Cimet je jedan od najstarijih poznatih začina, a koristi se u mnogim medicinskim tradicijama svijeta zbog svojih ljekovitih svojstava.

Ovaj začin možete staviti na svježe voće, žitarice ili ga dodati u jutarnju kavu. Na tržištu se može naći u obliku praha te štapića.

Cimet ima antioksidativna, antibakterijska, antiupalna i svojstva, a uz to može smanjiti i krvni tlak, kolesterol, pa i količinu tjelesne masnoće. On detoksicira, okrepljuje tkiva, ublažuje bolove.

Djelotvoran je kod kašlja, poboljšava probavu te potiče znojenje. Uz to, može smanjiti i krvni tlak, kolesterol, pa i količinu tjelesne masnoće.

Osim što je nutricionistički bogat začin, cimet može biti i jaki "alat za ljepotu" pa se često nalazi u kremama protiv celulita, maskama i pilinzima.

Kako bi znali iskoristiti svu moć začina, Večernji list i Ordinacija hr. za vas su pripremili knjigu "Začini: Riznica okusa, zdravlja i ljepote", svojevrsni vodič koji pokazuje njihovu drugu stranu.

Upoznajte začine, ne samo kao dodatke jelu, već i kao ljekovite biljke te proizvode u službi ljepote. U knjizi vas čeka niz praktičnih savjeta te recepata za upotrebu začina kod kuće.

Knjigu možete nabaviti na svim kioscima po cijeni od 29,90 kuna.

Ova jedinstvena knjižica pravi je ljetni partner na plaži, u kuhinji, saveznik ljepote i zdravlja. Dosad malo poznate prednosti omiljenih, ali i manje poznatih začina predstavljene su na krajnje praktičan način; uz tips&triks te recepte otkrit će čitateljima da su začini puno više od dodataka jelu. Kako se začini mogu koristiti u službi zdravlja, ljepote, u svakodnevnom životu, i dakako neizbježno, i na tanjuru.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!