Novosti

“CRVENI NOSOVI” klaunovidoktori u KBC-u Rijeka donose još više radosti djeci

Klaunovidoktori povećali su broj posjeta Kliničkom bolničkom centru Rijeka te od kolovoza ove godine svaki tjedan posjećuju djecu na liječenju. Povećanje broja posjeta na četiri puta mjesečno moguće je upravo zahvaljujući donatorima CRVENIH NOSOVA.

KBC Rijeka je središnja bolnica u kojoj se liječe djeca iz cijele Primorsko-goranske županije te u njoj dnevno leži više od 70 djece. S obzirom na to bilo je nužno povećati broj posjeta klaunovadoktora bolesnoj djeci. CRVENI NOSOVI pripremili su se za povećanje broja posjeta te su proširili svoj riječki tim kojem su se pridružile dvije nove klaunese.

CRVENI NOSOVI bolesnu djecu u Rijeci posjećuju od 2013. godine, počeli su s jednim posjetom mjesečno koji su povećali na dva mjesečna posjeta, a od sada će u bolnici biti prisutni svaki tjedan. Klaunovidoktori su do sada ostvarili više od 40 posjeta Rijeci te tako donijeli radost za više od 2700 djece na liječenju.

Klaunovidoktori unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom, otklanjaju pažnju od bolesti i straha te donose svijet smijeha, životne radosti i igre, tome svjedoči i izjava mama Mie: “Imam curicu od 2 godine kojoj je kao bebi operirano srce i dok smo boravili na Rebru na dječjoj kardiologiji, susreli smo s predivnim klaunovimadoktorima, najvažnijim doktorima poslije onih koji spašavaju živote.”

Povećanjem posjeta u Rijeci klaunovidoktori su još jednom potvrdili kako je važno donijeti osmijeh tamo gdje su teške životne situacije i kako je uz podršku moguće napraviti velike stvari te stoga zahvaljujemo svim našim donatorima bez kojih to ne bi bilo moguće.

Ordinacija.hr

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo