Novosti

Čuvajte svoj imunitet cijelu godinu uz dva nova i snažna dodatka prehrani

Shutterstock

Svima nam je dobro poznata činjenica da imunološki sustav ima posebnu ulogu u našem organizmu kao zaštitnik od virusa, bakterija, parazita i gljivica.

Kada on savršeno funkcionira, sam će otkloniti uzročnike nekih infekcija i spriječiti ih da se razviju, a da toga nismo ni svjesni. No, zbog bolesti, nezdravog načina života, izloženosti stresnim situacijama ili manjka hranjivih tvari, imunološki sustav može oslabjeti pa njegova obrambena uloga u našem organizmu postaje upitna. Zato je važno da brinemo o njegovoj snazi i održavamo je tijekom cijele godine.

Osim zdravom i uravnoteženom prehranom, smanjenim unosom količine šećera u organizam, svakodnevnim tjelesnim aktivnostima, pravilnom higijenom i dovoljnom količinom sna, za prevenciju i održavanje prirodnog imuniteta preporučuje se uzimanje dodataka prehrani.

Predstavljamo vam VITAMINE D i ACEROLA 1000, dva snažna dodatka prehrani koja pomažu normalnoj funkciji vašeg imunološkog sustava:

VITAMINE D

Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i ima ulogu u procesu dijeljenja stanica. Potreban je našem tijelu za pravilno funkcioniranje mišićnog sustava. Pomaže apsorpciji kalcija i fosfora, dva osnovna minerala koji čine strukturu kostiju i zuba i tako čuva kosti tijela. Vitamin D sintetizira tijelo djelovanjem sunca na kožu, zbog čega se još naziva i “sunčevim vitaminom.”

Preporučuje se uzimanje jedne tablete dnevno s čašom vode uz doručak, tijekom tri mjeseca. Vitamine D laboratorija Nutrisanté sadrži 5 μg vitamina D (100% preporučenog unosa) u preporučenoj dnevnoj dozi.

ACEROLA 1000

Dodatak prehrani za žvakanje okusa višnje pripravljen iz ekstrakta ploda acerole (barbadoška trešnja iz Južne Amerike najpoznatija po sadržaju vitamina C) i vitamina C prirodnog podrijetla. Suhi ekstrakt acerole u kombinaciji s vitaminom C ima važnu ulogu u našem tijelu jer pridonosi normalnoj funkciji imunološkog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Neka briga o imunološkom sustavu postane dio vaše svakodnevice. Proizvodi su dostupni u svim ljekarnama.

*Dodatak prehrani ne može zamijeniti zdravu i uravnoteženu prehranu

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo