Novosti

Dan mimoza po prvi put možete podržati sa svog telefona

Hrvatska liga protiv raka tradicionalno obilježava Dan mimoza fizičkim prisustvom u većim gradovima diljem Hrvatske

Hrvatska liga protiv raka tradicionalno obilježava Dan mimoza fizičkim prisustvom u većim gradovima diljem Hrvatske, no kako bi dodatno povećali vidljivost akcije i sudjelovanje građana u partnerstvu s aplikacijom Meddox, otvorena je mogućnost podrške akciji svih preko 11.000 korisnika. Za svakog korisnika koji preuzme digitalnu mimozu, Meddox donira 1 euro Hrvatskoj ligi protiv raka. Zainteresirani se mogu uključiti u akciju i tijekom dana, a od 10 sati korisnici će dobiti obavijest o mogućnosti preuzimanja mimoze.

Brojke o ženama oboljelima od raka vrata maternice iz godine u godinu nas upućuju i iznova pokazuju koliko je važno voditi brigu o intimnom zdravlju te vršiti redovite ginekološke preglede. Ponosni smo što možemo dati svoj doprinos borbi protiv ove bolesti od koje je u posljednjih deset godina oboljelo gotovo 3.200 žena diljem Hrvatske. Naša aplikacija koja kroz pohranu kompletne zdravstvene dokumentacije, ali i dodatnim funkcionalnostima potiče brigu o zdravlju, u potpunosti je besplatna pa pozivam sve da nam se priključe i u subotu sudjeluju u akciji i daju svoj doprinos. Skidajući aplikaciju mogu podržati ovu akciju, gdje god bili, a istovremeno napraviti nešto dobro i za svoje osobno i zdravlje svoje obitelji”, dodaje Maja Bogović, suosnivačica i članica Uprave Meddoxa.

Meddox je kao svojeg partnera za zdravlje odabralo već preko 11 tisuća aktivnih korisnika koji svakodnevno koriste aplikaciju koja omogućuje jednostavnu, brzu i sigurnu digitalnu pohranu nalaza i medicinske dokumentacije. Među njima su i brojni onkološki pacijenti, oni u procesu liječenja prikupe značajnu količinu medicinske dokumentacije koji se uz Meddox sistematiziraju i digitaliziraju kako bi ih uvijek imali nadomak ruke.

“Veliko nam je zadovoljstvo što ove godine imamo priliku omogućiti baš svima da sudjeluju u Danu mimoza, bez da nužno moraju doći do naših štandova u Zagrebu i drugim gradovima, a da ipak daju aktivan doprinos borbi protiv raka vrata maternice. Edukacija žena o potrebi redovne brige za zdravlje je ključna u borbi s ovom bolešću. Zato pozivam sve da podrže akciju i besplatno preuzmu aplikaciju te nam u subotu, na Dan mimoza, daju podršku preuzimanjem svoje virtualne mimoze. Time će podržati naše nastojanje da podjelom mimoza prikupimo što više sredstava za borbu protiv raka, ali i učiniti pozitivan korak u brizi za svoje zdravlje, što vam omogućava ova domaća aplikacija”, istaknuo je prof. dr. sc. Damir Eljuga, predsjednik Hrvatske lige protiv raka.

Rak vrata maternice je u 2020. godini bio treće sijelo raka kod žena u dobi od 30 do 39 godina, a u 99,7 posto slučajeva uzrokuje ga infekcija HPV-om (humanim papiloma virusom). Prošle su godine od ove bolesti umrle 122 žene, dok je u Hrvatskoj od od 2015. godine svim djevojčicama i dječacima osmog razreda osnovne škole omogućeno besplatno i dobrovoljno cijepljenje protiv HPV-a koje se organizirano provodi u nadležnim školskim ambulantama.

Javnozdravstvena akcija se održava u nizu gradova diljem Hrvatske, a najveći broj onih koji će dati podršku očekuje se u Zagrebu, na Cvjetnom trgu u 10 sati. Svi koji do tog trenutka preuzmu Meddox aplikaciju moći će preuzeti virtualnu mimozu i dati aktivnu podršku akciji.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo