Novosti

Dani orhideja za “Djecu leptire”

Od 15. do 30. siječnja 2010., u Vrtnom centru Kalia na Žitnjaku, održava se prodajna izložba pod nazivom Dani orhideja. Dio prihoda, odnosno 1 kunu od svake prodane orhideje vrtni će centar donirati udruzi Debra koja okuplja oboljele od bulozne epidermolize.

kPosjetitelji imaju priliku razgledati i kupiti preko 50 vrsta različitih orhideja iz rodova Phalaenopsis, Dendrodibum, Cambria, Cattleya, Masdevalia, Oncidium, Luidisia, Paphiloepdilum, Epindendrum, Vanda, od kojih su neke zaista vrlo rjetko viđene. Prodaja svih eksponata vršiti će se po akcijskih cijenama, kako bi se prikupilo što više sredstava za donaciju udruzi Debra.

Ideja, da se dio prihoda od prodaje donira udruzi Debra, nastala je iz samog imena roda “phalaenopsis” koje dolazi od grčke riječi phalaina – “noćni leptir” i opsis – “liči”. Naime, djecu oboljele od bulozne epidermolize često nazivamo upravo djeca leptiri, zbog njihove osjetljive kože koju se ponekad ne može ni dotaknuti.

Uz cvijeće, posjetitelji će moći kupiti sve što je potrebno za dobar rast i njegu ovog lijepog bilja: keramičke posude za orhideje u raznim bojama, posebna gnojiva za prihranu orhideja te posebne zaljevače za ove biljke tijekom ljetnih mjeseci.

U petak, 22. siječnja možete prisustvovati i zabavno-stručnoj prezentaciji o njezi orhideja, koju će od 11 do 13 sati voditi Vlatka Pavlinić, dipl. ing agronomije. Prava je to prilika da saznate kako njegovati orhideje, obrezivati ih te kako produžiti vijek cvijeta. 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo