Novosti

Dani otvorenih vrata Poliklinike Akromion u Zagrebu

Povodom međunarodnog dana fizikalne terapije, Poliklinika Akromion organizira otvorene dane u Zagrebu 9. rujna od 15 do 17 sati. Fizioterapeuti iz Akromiona pacijentima će biti na raspolaganju za savjete, analizu stanja, konzultacije, a pacijenti će moći ispuniti upitnik čije će rezultate dobiti na kućnu adresu.

U procesu starenja mogu se pojaviti poteškoće u kretanju i time kroz savjete i posebno dizajnirane programe za vježbanje, fizioterapeuti pomažu da se prevenira razvijanje kroničnih stanja i pomažu da se svladaju fizička ograničenja. Također, fizioterapeuti pomažu pacijentima da se bolje nose s boli kako bi bili što pokretljiviji, a sustavno osmišljeni i prilagođeni programi vježbanja često su ključni za promociju očuvanja samostalnosti kod starije populacije.

Sam moto Međunarodnog dana fizikalne terapije „Dodajte život godinama“ temelji se na izvješću Svjetske zdravstvene organizacije o starenju i zdravlju ali i brojnim drugim izvješćima koja ukazuju na značajni doprinos fizikalne terapije zdravom starenju.

Održavajući ljude aktivnima i samostalnima što je duže moguće, fizikalna terapija može smanjiti troškove zdravstvene skrbi i omogućiti bolju kvalitetu života. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije rizik od razvijanja ograničenja u kretanju 50 posto je manji za ljude koji su fizički aktivni.  

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo