Novosti

Dani Pešče 2013.: čekaju vas kultura i zabava!

Šestu godinu za redom, manifestacija Dani Pešče će pokušati predstaviti sav kreativni potencijal ove zagrebačke četvrti, a s ciljem senzibilizacije stanovnika kvarta prema kulturi, glazbi, plesu i umjestnosti uopće.

Kulturno-zabavna manifestacija Dani Pešče 2013. održat će se od 10. do 15. lipnja ispred Kulturnog centra Peščenica/kazališta KNAP (Ivanićgradska 41a) te u gradskim knjižnicama Peščenice, knjižnici S.S. Kranjčević (Zapoljska 1) i I. B. Mažuranić (Laurenčićeva 8), u organizaciji Kulturnog centra Peščenica. Šestu godinu za redom, manifestacija Dani Pešče će pokušati predstaviti sav kreativni potencijal ove zagrebačke četvrti, a s ciljem senzibilizacije stanovnika kvarta prema kulturi, glazbi, plesu i umjestnosti uopće.

Program u KCP-u će započeti nastupom peščeničkog dječjeg zbora Kikići, koji će vas pjesmom uvesti u raznovrsni program Dana Pešče. U ponedjeljak i utorak održavat će se produkcije dramskog, plesnog i glazbenog studija Kulturnog centra, dok će u atriju biti održan koncert polaznika glazbene škole Zlatko Baloković. Srijeda je dan za IgranjeORG, kada će posjetitelji od 8 do 88 godina moći odigrati razne društvene igre, obične i one neobične, a nakon igranja na redu je nastup najstarije grupe KCP-a: teatra Gaudeamus s predstavom “Što je pjesnik htio reći”.

Četvrtak će biti u znaku kreativnih radionica, pa će se tako već od 18:30 sati posjetitelji moći priključiti besplatnim radionicama izrade nakita od žice i perli te radionici Decoupagea. U 19:30 u dvorani kazališta KNAP je na rasporedu predstava Cirkus – Teatra Pokus, nakon koje će u 20 sati biti svečano otvorenje završne izložbe svih likovnih radionica KCP-a, dok će u atriju biti održan koncert Dua Rockpoets.

U petak su tu volonteri Sindikata biciklista i Zelene akcije sa svojom BiciklOpopravljaonom i bit će u atriju od 18 sati za sve one koji imaju problema sa svojim ljubimcima na dva kotača. Uz bicikliste u goste Pešče dolaze žongleri i cirkuski performeri. Za kraj večeri, za opuštanje, priprema se glazbena poslastica: koncert tradicionalne andske glazbe u izvođenju grupe Ayllu.

Subota će započeti u etno ozračju. Posjetitelji će se moći priključiti besplatnoj etno radionici i nastupu folklornog društva Kolo, a za kraj uz besplatno pivo Zlatnog Mede, moći će uživati u odličnoj svirci vrhunskih i nagrađivanih glazbenika Marjana Krajine i Mate Matišića, članova Hot Cluba Zagreb.

Uz događanja u Kulturnom centru Peščenica, usporedno će se odvijati i zanimljiv program u knjižnici S.S.Kranjčević i I.B.Mažuranić.

Inicijativa Kulturnog centra Peščenica rezultirala je iznimnim kulturno – zabavnim događajem koji bilježi odličnu posjećenost i izuzetnu medijsku popraćenost. Kulturni centar već 60 godina kontinuirano senzibilizira brojne polaznike za glumu, slikarske i kiparske tehnike, jezike, glazbu, ples, te kroz umjetnički program, predstave, izložbe, radionice i predavanja visoko kotira na kulturnoj sceni Zagreba. Uz brojne radionice u sklopu Kulturnog centara Peščenica su Galerija događanja i Kazalište KNAP.

Dane Peščenice posjeti oko tri tisuće gledatelja, a najveći broj čini mlada, urbana populacija koja u periodu održavanja Dana Pešče dolazi iz svih dijelova grada Zagreba, sudjelujući u brojinim radionicama, sportskim natjecanjima, izložbama, koncertima…

Točan program pogledajte ovdje: Program Dana Pešče 2013.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo