Novosti

Dani preventive: držite tlak pod kontrolom

Od 1. do 30. travnja diljem Hrvatske održat će se programi u okviru ovogodišnjih Dana preventive. Program obrađuje sve aktualne teme i probleme prevencije u Hrvatskoj i dio je procesa integracije svih sudionika u preventivi.

Središnja tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja (koji se obilježava 7. travnja) je hipertenzija, pod geslom: Control your blood pressure (Držite svoj krvni tlak pod kontrolom). Više o preporukama Svjetske zdravstvene organizacije možete pročitati ovdje.

Program Dana preventive namijenjen je, prije svega, stručnoj javnosti i odgovornim osobama u zdravstvu te se organizira kao povezani program stručnih skupova, međutim, kao povezani paralelni programi provodit će se javno-zdravstvene akcije mjerenja krvnog tlaka i savjetovanja građana o problemu hipertenzije – prevenciji pojave povišenog krvnog tlaka te sprečavanju nastanka komplikacija.

Organizatori programa su Hrvatsko društvo za javno zdravstvo HLZ, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Škola narodnog zdravlja “Andrija Štampar“ Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu zajedno s partnerskim ustanovama i organizacijama za pojedine dijelove programa i radionice.

Pokrovitelji Dana preventive 2013. i aktivni nositelji programa su Ministarstvom zdravlja RH i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

Više o programu te rasporedu i sadržaju pojedinih radionica možete vidjeti na stranici Dani preventive.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo