Detoksikacija i jačanje imuniteta ključ su prevencije malignih oboljenja - Ordinacija.hr

Novosti

Detoksikacija i jačanje imuniteta ključ su prevencije malignih oboljenja

U Zagrebu je upravo održan stručni skup u organizaciji tvrtke Biovega, namijenjen magistrama farmacije, liječnicima i zainteresiranoj stručnoj javnosti.

Ovogodišnja tema bila je Cjelovit pristup zdravlju kao prevencija bolesti suvremenog života. Najveću pažnju na skupu izazvalo je predavanje Dr. Triebnig-Pokorny, austrijske znanstvenice, liječnice, specijalistice kirurgije, onkologije i komplementarne medicine s brojnim kliničkim iskustvima u prevenciji i olakšanju tegoba pacijenata.

„Svakodnevna fizička detoksikacija i zdrav način života postaju danas sve važniji u borbi protiv eskalirajućih bolesti civilizacije poput postupnog pada radnog učinka, kardiovaskularnih bolesti, burnouta, dijabetesa i karcinoma. Razna onečišćenja te stres uzrokuju niz bolesti, suočavamo se sa sve većim brojem oboljelih od karcinoma, a sve češće obolijevaju i djeca.“ Dr. Triebnig istaknula je važnost prehrane namirnicama organskog podrijetla, kako bismo izbjegli pesticide i druge toksine, te podizanja imuniteta i očuvanja zdravog probavnog sustava. Predstavila je svoja brojna klinička iskustva u prevenciji i olakšanju tegoba pacijenata, a u kontekstu prirodnih dodataka prehrani te posebno iskustva s arabinoksilanom.

Arabinoksilan najjači prirodni imunomodulator

„Prema mom dugogodišnjem iskustvu rada s pacijentima i praćenju rezultata terapija, arabinoksilan je jedna od najboljih prirodnih supstanci za poticanje rasta prirodnih stanica ubojica, a također i važnih limfocita. Raduje me što sam publici u Zagrebu imala priliku prikazati studije slučaja pacijenata čija je kvaliteta življenja znatno poboljšana nakon komplementarne terapije i primjene arabinoksilana“ – dr. Triebnig-Pokorny. 

Arabinoksilan je prirodni spoj za koji mnoga istraživanja i kliničke studije potvrđuju da je trenutno najsnažniji prirodni imunomodulator. On jača organizam bez štetnih posljedica, omogućujući mu da se lakše nosi sa sezonskim izazovima i degenerativnim procesima. MGN-3 arabinoksilan nastaje jedinstvenim patentiranim postupkom derivacije rižinih mekinja uz pomoć enzima shiitake gljiva, a uz pomoć ostalih prirodnih sastojaka sinergijski djeluje kao potentno sredstvo za podršku dobrom stanju organizma.

Organska hrana i zeolit temelj detoksikacije

Uz suplementaciju arabinoksilanom, iznimno je važna detoksikacija, za što najčešće koristim mineral zeolit. No, moram napomenuti kako je za dobre rezultate iznimno važna uravnotežena prehrana na biljnoj bazi i s namirnicama s ekološkim certifikatom, smanjivanje razine stresa te kretanje, dakle cjelovita kvaliteta življenja.“, naglasila je dr. Triebnig-Pokorny.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo